fbpx
Home / Leisure & Free Time  / Holiday: Impossible – by Pencari Black

Holiday: Impossible – by Pencari Black

Heb je altijd al een high altitude jump willen maken, om vervolgens op militaire stijl zo laag mogelijk je parachute open te trekken? Of met een sniper rifle willen schieten vanuit een helikopter? Dan is dit jouw reisorganisatie…

Het zweet loopt over je rug terwijl de kolf van het M4 aanvalswapen tegen je schouder dreunt en de 5.56mm kogels hun doel opzoeken. Bam! Bam! Neer. Kruitlucht vult de lucht terwijl je je wapen herlaadt en om je heen speurt naar een volgend doelwit. Ditmaal doe je het lopend. Maar de volgende missie wil je schieten vanuit een rijdende auto. Of wordt het toch de helikopter?

Thrill-seekers die zin hebben in een commando-stijl avontuur en beschikken over een stevig vakantiebudget kunnen bij het Pencari Black terecht om hun wildste dromen waar te maken. “Imagine the impossible. And then live it.” Anders gezegd: wie Tom Cruise weer eens een onmogelijke missie ziet volbrengen en denkt: dat kan ik ook, maar dan beter, is bij dit reisbureau aan het juiste adres. Pencari Black is geboren als wild idee binnen het Britse Pencari trainingsinstituut, een ISO gecertificeerde organisatie die voor private en overheidsinstanties onder meer militaire, beveiligings- en anti-terrorisme trainingen verzorgt. Oprichter is Dean Williams, een majoor met ruim een kwart eeuw ervaring in de Royal Marine Commando’s. Verder bestaat het team uit ex-leden van speciale commando eenheden, Special Air Service en Special Boat Service. Ofwel de crème de la crème uit het militaire wereldje. Dit zijn – of waren-  de mannen die worden ingezet voor risicovolle operaties in vijandelijk gebied. Mannen waarover spannende boeken worden geschreven. Mannen die in films altijd met diepe stemmen coole dingen zeggen, onoverwinnelijk zijn in hand-to-hand combats en zelf, natuurlijk zonder een kik te geven, hun verwondingen dichtnaaien. En dat is ook precies het soort ‘vakanties’ dat Pencari Black aanbiedt: levensechte Special Forces-operaties. Maar dan in een gecontroleerde omgeving. En liefst zonder littekens achteraf.

Man-tracking in Kenia: “Van elke Mantracking-experience doneren we een percentage van de winst, zodat de Rangers die deze dieren beschermen ervoor kunnen zorgen dat ook toekomstige generaties ervan kunnen genieten.”

Spelletjes spelen

Pencari Black verzorgt bespoke avonturen, dus de ingrediënten bepaal je in belangrijke mate zelf. Vanaf 22.000 ft hoogte solo (of tandem) uit een vliegtuig springen, tijdens een maanloze nacht. Of overdag, zodat je de kromming van de aarde kunt bewonderen. Met een paar honderd kilometer per uur naar beneden suizen om zo laag mogelijk boven ‘vijandelijk terrein’ je parachute open te trekken en vervolgens op zoek gaan naar een contactpersoon. Doel is om een ontsnappingsroute op te zetten. Maar de omgeving waarin je landt is als een Westworld  zonder cyborgs. Wie kun je vertrouwen, wie niet. Hoe blijf je uit zicht en voltooi je je  missie…

Of wat dacht je van een potje man tracking in de Afrikaanse wildernis. Na een korte vlucht in een klein vliegtuig word je in de bush opgewacht door een team bestaande uit voormalige Special Forces, die je met een snelle rit door de wildernis naar de Forward Operation Base brengen. Je missie: op jacht naar het gevaarlijkste roofdier ter wereld, de mens. Tijdens de drie dagen die daarop volgen leer je hoe je een gewapende groep ‘opstandelingen’ onzichtbaar kunt volgen, terwijl je tegelijkertijd moet overleven in een landschap vol verrassingen en gevaren, waaronder de Big Five. Met als afsluiter natuurlijk een onvermijdelijke confrontatie met ‘de vijand’.

Denk terug aan je kinderjaren. Mix verstoppertje spelen met cowboytje & indiaantje, lardeer dat met een sausje van echte wapens en serieuze fysieke en mentale uitdagingen je komt uit bij Pencari Black. Dat is de vrolijke interpretatie. Je kunt het natuurlijk ook zien als controversieel vermaak voor bemiddelde mannen en vrouwen die het leuk vinden om oorlogje te spelen en kicken op wapens en militair vertoon. Of zie het als een survivaltraining 2.0, nuttige oefeningen voor when the shit hits the pan en we allemaal aan de bak moeten. Dan ben je blij wanneer je in ieder geval een béétje compensatietraining hebt gehad in deze tijd waarin  militaire dienst geen vanzelfsprekend stukje opleiding meer biedt. De reden om voor een ‘doe-vakantie’ als deze te kiezen zal per persoon verschillen. Zo ook de achtergronden van de deelnemers.

Dean Williams, tweede van links, en zijn team specialisten

Dean Williams, oprichter van Pencari Black: “Onze gasten komen uit de hele wereld. Dat varieert van royalties en ceo’s tot adrenaline gedreven titanen uit de entertainmentindustrie. Soms alleen, soms met familie, vrienden of collega’s. Eén ding hebben ze gemeen: ze willen uit hun comfortzone worden getrokken en een unieke ervaring meemaken.”

Hoe fit moet je voor zo’n avontuur zijn?

Om er het meeste uit te halen, is een zekere mate van fitheid wel handig. Maar dit verschilt per experience. En we kunnen de ervaring natuurlijk per persoon aanpassen.

Kijken jullie naar de achtergronden van mensen die een vakantie boeken?

We zijn inderdaad selectief en voeren een achtergrond-check uit bij al onze gasten in spé. Niet iedereen die een aanvraag doet, krijgt de kans om een ​​Pencari Black-avontuur mee te maken. Maar het helpt dat nieuwe klanten vaak komen op aanraden van vorige gasten.

Hoe lang is de training voordat je op een missie gaat?

Dit verschilt per avontuur. Je krijgt een training die ervoor zorgt dat je een missie kunt ervaren als een echte Special Force operatie. Voor de Low Altitude Low Opening-parachute-ervaring met vrije val bijvoorbeeld, heb je minstens een volledige dag training nodig. Met als hoogtepunt een oefensprong vanaf 12.000 voet. Gasten worden daarna beoordeeld. Hoe reageren ze op grote hoogte? Gaat dat goed, dan kunnen ze de volgende dag terugkeren en hun eigen, Tom Cruise-geïnspireerde, HALO jump maken van meer dan 22.000 voet hoogte.

Pencari Black is in diverse landen operationeel. Hoe werkt dat?

Locaties zijn geselecteerd op basis van geschiktheid. Faciliteiten, natuur, vergunningen. Dat betekent ook een volledige medewerking van het gastland. Als organisatie willen we bovendien altijd ‘iets teruggeven’. Een percentage van de winst gaat naar verschillende liefdadigheidsorganisaties ter plekke. De Mantracking-ervaring vindt bijvoorbeeld plaats in een mooie regio van Noordoost-Kenia. Gasten ontmoeten daarbij ook dieren in het wild, waaronder neushoorns, olifanten, zebra’s, leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Het is een unieke mogelijkheid om deze prachtige wezens in hun natuurlijke omgeving en van dichtbij te zien. Van elke Mantracking-experience doneren we een percentage van de winst, zodat de Rangers die deze dieren beschermen ervoor kunnen zorgen dat ook toekomstige generaties ervan kunnen genieten.

Is het mogelijk om verschillende missies te ‘mixen’, om zo een compleet avontuur te creëren?

Absoluut. Het staat gasten vrij om al onze standaard experiences met elkaar de verbinden en van het ene naar het andere continent te vliegen, om zo een ultiem avontuur samen te stellen. Maar desgewenst kunnen wij ook een custom made Special Forces ervaring samenstellen, los van onze standaard experiences.

Wat zijn de kosten van een Pencari Black avontuur?

Kwaliteit heeft zijn prijs. Maar dat bedrag kan verschillen. Wij bieden maatwerk, waarbij gasten, indien zij dat wensen, betrokken kunnen worden bij het ontwerpen van hun eigen ervaring. Voor sommige gasten speelt budget geen rol. Die gaan voor een rollercoaster aan meeslepende ervaringen in Special Forces-stijl, reizen van het ene naar het andere continent, om aansluitend een of twee weken te gaan ontspannen in een luxe strandvilla.  Maar we begrijpen ook dat er gasten zijn waarvoor dit een once-in-a-lifetime avontuur is en die wel een gelimiteerd budget hebben. Voor beide categorieën kunnen we onvergetelijke ervaringen te creëren.

Jullie verzorgen avonturen op aanvraag. Heb je al onmogelijke verzoeken ontvangen?

Nee, tot nu toe hebben we alles kunnen toepassen. We zijn ook voortdurend op zoek naar nieuwe avonturen. Later in 2019 lanceren we ‘Telemark Heroes’. In dit avontuur zullen onze gasten naar Noord-Noorwegen afreizen, daar leren skiën en opereren in het arctisch gebied, ter voorbereiding van een heuse Commando-aanval op een geheime installatie, hoog boven de poolcirkel. Na voltooiing van deze missie kunnen ze bijkomen in een fantastische luxe locatie, ergens diep in de glorieuze Noorse bergen, alvorens naar huis terug te keren om hun foto’s en verhalen met vrienden en familie te delen.

Zijn er dingen die jullie weigeren te organiseren?

Alles wat in de buurt komt van actuele strijdmachtsprocedures voor Special Forces en Commando’s is een no-go area. We hebben zelf op het allerhoogste niveau geopereerd, en het laatste wat we willen is geheimen van onze vrienden en collega’s prijsgeven. Dat zou ze in een nadelige positie kunnen brengen tijdens toekomstige operaties. – Tekst: Gerben Bijpost

 

Prijslijstje

Pencari Black creëert op maat gemaakte reizen. Dat betekent dat je je thuis op kunt laten halen door een Bentley met chauffeur, er een privéjet voor je klaar staat op het vliegveld en onderweg je favoriete whisky wordt geschonken. Ofwel, alles is mogelijk en persoonlijke wensen bepalen uiteindelijk de prijs van een experience. Maar om toch een idee te geven van wat kosten, zijn dit de startprijzen per persoon, in UK Pounds:

Mantracking – circa £ 25.000

Live Fire – circa £ 15.000

Freefall – circa £ 18.000

Agent Contact – circa £ 25.000

Meer weten? Klik dan HIER!

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD

POST TAGS: