fbpx
Home / Uncategorized  / ITALIAANSE KOFFIEMERK CAFFÈ VERGNANO NU OOK IN NEDERLAND

ITALIAANSE KOFFIEMERK CAFFÈ VERGNANO NU OOK IN NEDERLAND

CAFFÈ VERGNANO

Italie, land van schoonheid, kunst en … koffie! De Italianen weten als geen ander hoe je echt lekkere koffie zet en brandt. Sinds kort is ook de koffie van Caffè Vergnano, ’s werelds oudste Italiaanse koffiebedrijf, in Nederland verkrijgbaar.

Het begon allemaal in 1882 in Chieri, een plaatsje in Piemonte, waar Domenico Vergnano als apotheker werkte. De Italiaan bleek nog een ander talent te hebben, namelijk koffie maken. In een paar jaar tijd werd hij meester in koffie branden, blenden en verkopen. Rond 1930 kocht de familie Vergnano een koffieplantage in Kenia waarmee zij het hele productieproces in eigen hand namen.  De koffie wordt naar meer dan 90 landen geëxporteerd en is verkrijgbaar in de detailhandel, waaronder Albert Heijn, in de beste bars en in meer dan 150 filialen van Caffè Vergnano 1882, de Italiaanse koffieketen. In Nederland is de Caffè Vergnano koffiebar gevestigd aan de Martelaarsgracht 11 in Amsterdam.

Inmiddels staat de vierde generatie Vergnano aan het roer met de 37-jarige Carolina Vergnano. Zij is hét gezicht van het Women in Coffee project. Dit liefdadigheidsproject van Caffè Vergnano is in samenwerking met de International Women’s Coffee Alliance ontwikkeld, met als doel geld in te zamelen om de rol van vrouwen in koffieplantages te ondersteunen.

Kijk voor meer informatie hierover op: https://www.womenincoffee.org/

Caffe Vergnano

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD