fbpx
Home / Horloges  / TIJDWIJZER

TIJDWIJZER

Merk: Breguet
Model: Classique Tourbillon Extra-Plat Squelette

 

Je hebt horloges. Je hebt mooie horloges. En je hebt kunstwerken die toevallig ook nog eens de tijd aangeven. Dit technisch pronkstukje behoort overduidelijk tot die laatste categorie. Een slechts 3 mm dik 18 karaat gouden tourbillon-uurwerkje dat zodanig is opengewerkt, dat het flirt met de grenzen van wat natuurkundig mogelijk is. Want hé, alles moet wel stevig op zijn plaats blijven zitten natuurlijk. Bovendien een technisch en artistiek hoogstandje dat alleen gerealiseerd kan worden dankzij uitmuntend vakmanschap, want volledig handmatig gegraveerd, geguillocheerd en afgeschuind voor dit verbluffend mooie resultaat.
Prijs op aanvraag. www.tourbillon.com

 

 • Een uurwerk van goud, dat biedt diverse voordelen: het kan harder en dus meer resistent worden gemaakt, wat goed uitkomt voor het ‘skeletteren’ en het laat zich perfect handmatig afwerken.
 • De tourbillonkooi weegt slecht 0,29 gram.
 • Abraham-Louis Breguet, uitvinder van de torbillon, verkocht slechts 35 tourbillon-horloges tijdens zijn leven. Vooral omdat de constructie van deze complexe techniek zoveel tijd kostte.

Classique Tourbillon Extra-Plat Squelette

Merk: Omega
Model: Seamaster Planet Ocean

 

Als Hollanders zijn we natuurlijk gek op de kleur oranje, dus maakten we direct een vreugdesprongetje toen we deze nieuwe Seamaster in het oog kregen. Oranje is terug van weggeweest – sinds een eerdere introductie in 2005 – en nu mooier tot zijn recht komend dan ooit, dankzij die contrasterende wijzerplaat in keramisch titanium. Het stalen horloge meet een kloeke 45,5 mm en komt het mooist tot zijn recht aan de bijpassende polyamide Nato-strap.

 

Richtprijs € 7500,- www.schaapcitroen.nl

 

– De oranje duikring is keramisch (ZrO2), de duikschaal daarop gevuld met witte vloeibare keramiek en SuperLuminova.
– De pushers zijn voorzien van een oranje keramische ring.
– De transparante achterkant van het horloge toont het Co-Axial Chronometer uurwerk 9900, voorzien van Metas-certificaat.

Seamaster Planet Ocean

Merk: Sinn
Model: 206 ARKTIS II

 

Het origineel, de 203 ARKTIS, werd precies twintig jaar geleden gelanceerd. Bijzondere aan dit horloge was de Temperature Resistance Technology, die het mogelijke maakt dat het horloge tussen 45°C to +80°C gegarandeerd goed blijft functioneren. Aan die temperatuurbestendigheid van maar liefst 125 graden is bij deze 2019 editie niks veranderd. Wel aan de schroefknoppen van de chronograaf. Ze ogen nog identiek, maar dankzij waterdichte D3-techniek is schroeven niet meer nodig, hetgeen het bedieningsgemak ten goede komt, maar niks afdoet aan de waterdichtheid tot 300 meter!

 

Kost vanaf € 3490,- www.sinn.de

 

– Er kan gekozen worden voor diverse stalen, leren of nato-banden.
– De pushers zien eruit alsof ze geschroefd zijn, maar dat is slechts optisch. Ze zijn namelijk waterdicht dankzij een speciale techniek.
– Het horloge is niet alleen bestand tegen hoge waterdruk, maar ook tegen ónderdruk.

206 ARKTIS II

Merk: Laco
Model: Venedig & Wien Erbstück

 

Alsof het zo uit een diepe la van je opa tevoorschijn is gekomen en nog altijd prima blijkt te lopen. De Venedig & Wien ‘erfstukken’ van het Duise Laco combineren ‘echt oude looks’ – inclusief het nodige patina, wat butsen rondom en een schijnbaar gedragen band- met een nieuw en betrouwbaar ETA-uurwerkje. Overigens zou je een horloge als dit ook zomaar in een écht oude versie tegen kunnen komen, want Laco produceerde dit soort pilotenhorloges al in de jaren veertig van de vorige eeuw.

 

Kost € 1950,-
www.laco.de

 

 • De wijzerplaat is geheel van SuperLuninova voorzien en vervolgens handmatig ‘oud’ gemaakt.
 • De edelstalen kast het een ‘oud’ uiterlijk gekregen, waardoor ieder horloge uniek is.
 • Zelfs de kalfslederenband oogt alsof hij al een paar jaar mee gaat.

Venedig & Wien Erbstück

Merk: Nomos
Model: Tangente Neomatic for Doctors Without Borders

 

Het Duitse Nomos ondersteunt Artsen Zonder Grenzen al enige tijd. Welgeteld 8000 horloges werden inmiddels geproduceerd, waarvan de opbrengst deels ten goede kwam aan deze Nobel-prijs winnende organisatie. Deze samenwerking werd onlangs verlengd in de vorm van een stijlvolle Limited Edition, voorzien van subtiele (kleur)verwijzingen naar AZG. Nu zien we wel vaker horloges die gekoppeld worden aan een goed doel, maar zelden of nooit is een fabrikant open over het bedrag dat het daadwerkelijk doneert. Nomos doet daar niet geheimzinnig over. Per verkocht horloge wordt 250 euro overgemaakt naar AZG. Oplage 2 x 250 stuks (35 en 39 mm).

 

Kost € 2740,- / € 2880,-
nomos-glashuette.com

 

 • Onderaan de wijzerplaat een subtiele verwijzing naar het goede doel.
 • Het rood van de 12 is ook de kleur van Artsen Zonder Grenzen.
 • De speciale band oogt stijlvol en valt soepel rond de pols.

Tangente Neomatic for Doctors Without Borders

Merk: Oris
Model: Dive Control Limited Edition

 

Voor wie écht de diepte in wil. Het automatische chronograaf uurwerk van deze Dive Control Limited Edition blijft tikken tot op 1000 meter diepte. Hij meet een imposante 51 mm, maar laat zich toch opvallend comfortabel dragen dankzij het lichtgewicht titanium, voorzien van krasbestendig zwart DLC, dat is gebruikt voor de kast. Bang zijn om per ongeluk de duikring te verdraaien en vervolgens in ademnood te komen hoeft niet. Het horloge is voorzien van Oris’ gepatenteerde Rotation Safety System of RSS, waarbij de ring eerst moet worden gelift, voor dat deze gedraaid kan worden. Mocht je de gele band wat té uitbundig vinden: er wordt ook een zwarte band bijgeleverd. Oplage 500 stuks.

 

Kost € 4800,-
www.oris.ch

 

 • Om de duiktijd in te kunnen stellen moet je eerste de met rubber beklede duikring liften.
 • De kast is imposant, maar dankzij het gebruik van titanium toch bescheiden van gewicht.
 • De meeste chronografen beschikken over een 30-minuten counter; deze telt door tot 60 minuten.

Dive Control Limited Edition

Merk: Scatola del Tempo
Model: Rotor One

 

Het icoon onder de horlogewinders, ontworpen door Sandro Colarieti, is gemoderniseerd.
Italiaanse elegantie, vintage ogende rondingen en een kleurige lederen band in zwart, chocolade, hazelnoot, grijs, blauw, groen of rood ter versiering. Binnenin Zwitserse SwissKubiK-motorisatie, ontworpen en geproduceerd in de eigen werkplaatsen in Fribourg. De anti magnetische micromotor werkt geluidloos, maar liefst drie jaar lang op slechts twee alkalinebatterijen. Daarbij maakt deze kleine motor dagelijks 1600 rotaties in beide richtingen om het automatische uurwerk van je horloge optimaal te onderhouden.

 

Kost €
http://hourlux.com

 

 • Voorzien van een onhoorbaar stille motor, swiss made.
 • Slechts 2 batterijen zijn nodig om hem drie jaar te laten draaien.

Rotor One

Merk: MeisterSinger
Model: Metris Black Line Mellow Yellow

 

De éénwijzer-horloges van het Duitse MeisterSinger zijn meestal vrij ingetogen qua stijl. Zo niet deze speciale uitvoering van de Metris. Kenmerkend zijn de naaldvormige wijzer en de dubbele cijfers om de uren te markeren, aangevuld met een vergrotend datumvenster. Wat opvalt is de knalgele wijzerplaat in een matzwarte kast, voorzien van keiharde DLC-coating. Hoe contrastrijk wil je het hebben. Een uiterst sportief horloge dat zich net zo relaxed laat dragen als je favoriete jeans. Praktisch, functioneel en het kan tegen een stootje.

Kost € 1690,- www.meistersinger.com

 

 • Het handelsmerk van MeisterSinger: slechts één wijzer, dat moet voldoende zijn om ongeveer de juiste tijd te weten en voorkomt de nodige stress.
 • Een horloge voor alledag, waterdicht tot 200 meter.
 • De datumweergave is extra goed afleesbaar door geïntegreerd vergrootglas.

Merk: A. Lange & Söhne
Model: Zeitwerk Date

 

Tien jaar geleden lanceerde het Duitse merk A. Lange & Söhne ‘s werelds eerste mechanische horloge met exact springende digitale uren- en minutenaanduiding en doopte dit heel toepasselijk Zeitwerk. Het bleek een instant-klassieker. Tien jaar later wordt dit bijzondere concept verrijkt met een evenzo bijzondere datumweergave. Deze bestaat uit een geprint glazen ring die rond de wijzerplaat draait. Alleen de nummers zijn transparant. Doordat ónder deze ring bij vier uur een rood segment is geplaatst, wordt daar het getal van de juiste datum geaccentueerd.

 

Kost € 90.500,- www.schaapcitroen.nl

 

 • De kast meet 44 mm en is gemaakt van witgoud.
 • Het uurwerk telt maar liefst 516 onderdelen.
 • De resterende gangreserve van het handmatig opwindbare uurwerk wordt op de wijzerplaat duidelijk weergegeven.
 • Datum en uren zijn eenvoudig te verstellen met twee pushers.

Zeitwerk Date

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD