Home / Go!  / Vernieuwde Vespa GTS

Vernieuwde Vespa GTS

De vernieuwde Vespa GTS

Meer technologie, betere prestaties en onverminderd smakelijke looks: voilà, het nieuwe vlaggenschip van Vespa! Voor 2019 is de gehele Vespa GTS-serie onder handen genomen, met een reeks updates om prestaties, comfort én de karakteristieke stijl verder te optimaliseren.

De nieuwe Vespa GTS-serie bestaat nu uit vijf varianten: Vespa GTS, GTS Touring, GTS Super, GTS SuperSport en de gloednieuwe Vespa GTS SuperTech.

 

Laatstgenoemde beschikt standaard over een TFT-kleurendisplay dat een verbinding tussen je smartphone en het VESPA MIA-systeem mogelijk maakt: zodra de smartphone is verbonden toont het scherm op je stuur meldingen met betrekking tot inkomende oproepen en berichten. Het systeem maakt ook call management mogelijk en het gebruik van gesproken commando’s om te bellen of naar muziek te luisteren. Daarvoor heb je dan wel weer een speciale Jet-helm nodig, met ingebouwde oortelefoon en Bluetooth-intercom, die je als accessoire bij deze scooter kunt kopen. Ook dient het display als navigatiesysteem, dat je kunt instellen via de Vespa-app.

De vernieuwde Vespa GTS

Design

Bij de stijlontwikkeling van de Vespa GTS wordt natuurlijk altijd gekeken naar het erfgoed, waarbij een bijna magisch evenwicht van traditie en moderniteit wordt nagestreefd op basis van een puur stalen chassis. De koplamp en de achterlichten zijn nu voorzien van volledige LED-technologie, dat bijdraagt aan een grotere actieve veiligheid.

 

Ook is het voorste gedeelte nu voorzien van een nieuw ontworpen schild, is de vorm van het stuur gemoderniseerd, de verchroomde kuif van het voorspatbord, de achteruitkijkspiegels en de roosters aan de zijkanten van het schild, gekenmerkt door een gloednieuw honingraatmotief. Aan de achterzijde ondergingen de zijpanelen een restyling, terwijl de versies aangedreven door een 300 HPE-motor zich onderscheiden door hun nieuwe motorkrukasafdekking en demperafdekking.

En wil dat nog een beetje rijden? Jawel. Er zijn namelijk twee motoren beschikbaar: de reeds bekende 125 i-get eencilinder en… de nieuwe 300 cc HPE (High Performance Engine). Met maar liefst 23,8 pk aan vermogen is dit de krachtigste motor die ooit in een Vespa werd geplaatst, terwijl hij ook nog eens super zuinig is.

Info en prijzen: www.vespa.com

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD

Review overview
NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.