fbpx
Home / auto's  / Peugeot is on a roll

Peugeot is on a roll

De nieuwe 508 werd erg goed ontvangen, net zoals de 5008. Die bijna concept car-achtige styling van de 508 wordt nu gebruikt in de stationwagon-uitvoering. Een kennismaking met de Peugeot 508 SW.

PEUGEOT 508SW Station Wagon diesel met 180 pk

De Peugeot 508 oogde scherper dan ooit met z’n coupé-achtige lijnen die de basis vonden in het Instinct Concept. De nieuwe 508 SW – die staat voor Station Wagon – behoudt die lijnen en doet er nog wat extra’s bij aan de achterzijde.

De net wat meer praktische Peugeot is namelijk aan de voorzijde gelijk aan de ‘normale’ 508. Het verschil hangt over de achterwielen, maar 40mm om precies te zijn. En hij is 17mm hoger. Klinkt niet als veel, maar de kofferruimte groeit van 487 naar 530 liter. Als je de achterstoelen laat zakken, dan heb je een comfortabele 1.780 liter tegenover 1.537 liter bij de sedan.

 

Wij reden een capabele tweeliter viercilinder diesel met 180 pk en ondanks het grotere formaat, voelde de SW niet veel groter aan dan de sedan. Peugeot heeft in deze lijn überhaupt gezorgd voor één van de meest dynamische auto’s in z’n klasse. Neem een bochtige B-weg en hij stuurt direct en soepel. Oké, het is geen BMW, maar een Volkswagen voelt absoluut een stuk zwaarder aan dan deze Fransman.

 

Een sportief gevoel én sportieve looks dus, dat wordt versterkt door het interieur met het iCockpit-design. Lees, een lager stuur en een relatief hoog instrumentenpaneel. En het voelt allemaal goed en solide aan. Minder conservatief dan z’n Duitse concurrenten en chiquer dan de meeste merken uit Azië.

De 508 SW is de mooiste Peugeot op dit moment en naar onze mening zelfs beter geproportioneerd dan de sedan. Natuurlijk is de voorzijde gelijk, met de robuuste grille en de langwerpige LED-lampen. Het is de achterzijde van de station wagon die niet zo vierkant eindigt en juist dramatisch is door strak weglopende lijnen.

Peugeot is goed op weg met deze meer premium route. Het potentieel is er ook zeker om een serieuze speler te worden. Met een goede rit, indrukwekkende looks en een stuk meer personality dan de rivalen. Na de sedan is de 508 SW wederom een schot in de roos.

Peugeot 507 SW First Edition
Motor: 2.0 liter viercilinder diesel
Vermogen: 180 pk
Gewicht: 1.515 kilogram
0-100 km/u: 8,4 seconden
Topsnelheid: 231 km/u
Prijs: €61.580

 

Tekst Jorrit Niels

PEUGEOT_508SW_back-view_1118TC-14

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD