fbpx
Home / Horloges  / ZOETWATER HORLOGE

ZOETWATER HORLOGE

Terwijl de ene helft van de bevolking kampt met de gevolgen van droogte (branden, dorst, mislukte oogsten et cetera), kunnen ze op andere helft soms letterlijk hun hoofd niet boven water houden door overstromingen en overtollige regenval.

Zoet water. 785 miljoen mensen op deze wereld moeten nu al iedere dag een flinke wandeling maken om het überhaupt te kunnen proeven. En dankzij een veranderend klimaat en een groeiende wereldbevolking wordt het meer en meer een punt van zorg. Reden dus om er zeer zuinig mee om te gaan, vindt ook het Zwitserse horlogemerk Oris.

HET BAIKAL-MEER

Daarom verbond het zich aan organisaties die zich bezig houden met het monitoren en behoud van het Baikal-meer. Is dat belangrijk, een meertje ergens ver weg in Rusland? Jawel, want het Baikal-meer, waar maar liefst 300 rivieren op uitstromen, is niet alleen het diepste meer op deze aarde, maar bevat ook twintig procent van al het beschikbare zoetwater ter wereld.

AQUIS DIVER

Om de non-profit organisaties (Point No. 1 en de Lake Baikal Foundation) die zich inzetten voor het behoudt van deze enorme zoetwaterbron te ondersteunen introduceert Oris Lake Baikal Limited Edition, een speciale uitvoering van de Aquis diver met een wijzerplaat en keramische duikring die dezelfde prachtige blauwe kleur hebben als het ijs op dit enorme meer. Het 43,5 mm metende horloge komt in een oplage van 1999 stuks en kost € 2150,-, waarvan een deel ten goede komt aan genoemde organisaties. Het automatische uurwerk van het horloge wordt beschermd door een stalen kast die natuurlijk waterdicht is tot 300 meter. Laat hem dus niet per ongeluk in dit meer vallen, want Baikal meet op zijn diepste punt maar liefst 1642 meter…

oris2
oris3

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD