fbpx
Home / Horloges  / CORONA TIJD

CORONA TIJD

SINN EZM 12

Wie heeft er in tijden als deze nog oog voor een interessant horloge? Nou wij! Bijvoorbeeld voor dit ideale ‘corona-klokje’. Klinkt oneerbiedig, maar dat zeggen we niet voor niets.

Deze EZM 12 van het Duitse Sinn Spezialuhren is namelijk speciaal ontworpen voor gebruik binnen de medische wereld. Hij is corona-proof dankzij het gemak waarmee je het kunt reinigen en desinfecteren. Dit dankzij de snelle en eenvoudige demontage én montage van het bandsysteem en de roterende ring.

 

Elke component kan risicoloos worden gereinigd met desinfecterende middelen die ethanol, propaan-2-ol, propaan-1-ol en N-alkylaminopropylglycine bevatten, zoals Bacillol 30 Foam.

 

De siliconen band kan zonder gereedschap worden verwijderd en de draaibare ring kan eenvoudig worden verwijderd met de grote schroevendraaier die op het zakmes zit dat je bijgeleverd krijgt. Ook fijn: de EZM 12 is een betrouwbaar uurwerk zonder scherpe randen die latex- of nitrilhandschoenen kunnen scheuren. En beide kronen hebben brede groeven, waardoor ze zelfs met handschoenen gemakkelijk kunnen worden bediend.

En ook post-coronacrisis blijft het voor medici een handig instument. De EZM 12 helpt je namelijk om het Gouden Uur in de gaten te houden. In Nederland wordt die term vooral gebruikt binnen de fotografie, als het moment net vóór zonsopkomst of -ondergang, waarin er meer indirect zonlicht is, en het licht rood en zachter.

 

Maar in de medische wereld is het ‘golden hour’ van cruciaal belang in levensbedreigende situaties. Medische ingrepen tijdens het eerste uur na een ernstig ongeval bepalen grotendeels de overlevingskansen van traumapatiënten.

 

Nog belangrijker zijn de ‘platinum ten minutes’ direct na het oplopen van het trauma, waarin belangrijkste hulpverleners moeten arriveren om eerste hulp te verlenen en zo überhaupt een kans op overleven te bieden.

De EZM 12 beschikt over een draaibare ring voor een snelle en gemakkelijke aflezing van die platina tien minuten en golden hour. Daarnaast is er een rotorvormige wijzer die het mogelijk maakt om in 15 seconden de hartslag te meten en een externe draaibare lunette om het effect van toegediende medicijnen te klokken.

Meer informatie, tech-specs en prijzen: https://www.sinn.de/de/Modell/EZM_12.htm

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD