fbpx
Home / auto's  / EEN OUDE BEKENDE

EEN OUDE BEKENDE

JEEP WRANGLER

Je weet wat je aan ‘m hebt. De Jeep Wrangler heeft nog steeds die bekende en eervolle looks én off-road kwaliteiten die teruggaan tot 1941. Maar nu is hij ook on-road een stuk prettiger om in te rijden.

Voor wie is vergeten dat de Jeep Wrangler een belangrijke rol heeft gespeeld in het winnen van W.O. II, heeft Jeep hier en daar een silhouet van het origineel op de ruit geplaatst. En zo vinden we er nog een paar rondom de auto.

En dat erfgoed heeft de auto ook verdiend, van de Ardennen tot aan Iwo Jima. En waar veel automerken hun afkomst er met de haren bijslepen, zal een Willys Jeep chauffeur van vroeger, de Wrangler zo herkennen als opvolger. Kijk maar naar de zevenslots grille, de kleine rechtopstaande ruit en het overmatig hoekige van de hele auto.

Die romantiek van vroeger is waarom nog altijd veel liefhebbers ‘m willen en dat behouden ze dan ook gelukkig bij Jeep. Dit alles is ook nog steeds doorgevoerd in het interieur. Het voelt robuust en als een echt gebruiksvoorwerp aan. Je sleurt jezelf naar binnen voor een hoge en overzichtelijke zit.

Dat overzicht heb je ook wel nodig, want het is een serieus grote auto. Zeker naar onze Nederlandse maatstaven. Ineens krijg je wat meer respect voor de stuurmanskunsten van bus- en vrachtwagenchauffeurs.

Off-road kan hij nagenoeg alles aan met een lage gearing en een paar elektronische hulpmiddelen. Al krijg je -gelukkig- nog altijd het gevoel zelf het meest te moeten doen. De afneembare panelen zijn er natuurlijk ook, zodat je écht open kunt rijden.

Ga voor de Rubicon en je kunt volledig off-road, al laten we dat liever aan de experts. Deze Sahara-serie is meer dan genoeg. Meer dan vorige versies voelt de nieuwe Wrangler zich thuis op de snelweg. Niet muisstil, maar een stuk comfortabeler dan eerst en hij  stuurt strak genoeg.

Hoewel een stuk beter handelbaar is de Wrangler nog steeds een auto die niet zo van compromissen houdt. Er zit een bepaalde eerlijkheid in de auto die hem onweerstaanbaar maakt. De meest praktische auto? Niet echt. En soms is dat maar goed ook.

Jeep Wrangler Sahara

Motor: 2.0 liter viercilinder turbo. Vermogen: 272 pk. Gewicht: 2.013 kilogram 0-100 km/u: nnb. Topsnelheid: nnb. Prijs: €89.990 (vanaf)

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD