fbpx
Home / Go!  / EASY RIDER FROM GERMANY

EASY RIDER FROM GERMANY

Met de nieuwe BMW R 18 voegt BMW aan zijn Heritage line-up een schitterende cruiser toe. Niet eerder had een BMW motorfiets zoveel kenmerken van vroegere modellen…

De styling van de R 18 is overduidelijk geïnspireerd op fameuze voorgangers als de BMW R 5. Het is een motorfiets om van te smullen: puristisch, met ongecompliceerde technologie en een boxermotor als epicentrum van rijplezier, gegarandeerd voor ‘some good vibrations’.

De R 18 heeft de grootste in serie geproduceerde boxermotor ooit met een cilinderinhoud van 1.802 cm3. De krachtbron levert een vermogen van 67 kW (91 pk) bij 4.750 toeren per minuut. Tussen 2.000 en 4.000 toeren per minuut is altijd meer dan 150 Nm aan koppel voor handen. Deze immense trekkracht gaat gepaard met een vol en oren strelend uitlaatgeluid.

ICONISCH

De R 18 is gebouwd conform de iconische styling van motorfietsen van weleer. Het dubbele wiegframe, de druppelvormige tank, de ‘open’ cardanas en de gepenseelde witte biezen op de lak (optie af fabriek) stammen van de legendarische boxer uit 1936. Het klassiek ogende bodywork van de R 18 is net als vroeger van metaal gemaakt. Ook het uiterlijk van vering en demping stamt van de R 5. Samen met de dubbelzijdige swingarm en de cantilever veerunit achter is het robuust ogende rijwielgedeelte van de R 5 visueel perfect vertaald naar de huidige tijd.

MAKKELIJK TE DEMONTEREN

Bovendien biedt het design optimale mogelijkheden voor customising en personalisatie.
De hele layout van de motorfiets is daarop gericht. Zo is het achterframe gemakkelijk te verwijderen en zijn delen eenvoudig te demonteren. De bevestigingspunten van hydraulische leidingen voor remmen en koppeling en de kabels maken het eenvoudig om een hoger of lager stuur inclusief bijpassende leidingen en kabels te monteren. De cilinderkopdeksels en de cover aan de voorzijde van het motorblok zijn eveneens eenvoudig uitwisselbaar.

Kost vanaf € 27.200,-

Voor meer informatie:

https://www.bmw-motorrad.nl/nl/modellen/heritage/r18.html

bmw4
bmw3
BMW kmteller

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD