fbpx
Home / auto's  / EEN COMPACTE FRANSMAN

EEN COMPACTE FRANSMAN

PEUGEOT e-208

Het nieuwste model van het Franse merk is de gloednieuwe Peugeot 208. De nieuwe 208 is méér dan weer de zoveelste compacte hatchback. De auto staat voor het beste van Peugeot, niet alleen qua styling, maar ook wat betreft technologie. We zijn fan van de huidige, meer agressieve, look van het merk. Met als het meest opvallende aan de voorkant de bolle neus en indrukwekkende grille.

Dat de nieuwe 208 exterieur-elementen uit het hogere segment van het merk ook laat doordringen in z’n interieur zie je direct. Het kleine stuur is ook hier aanwezig en voelt goed stevig aan. Ook zijn daar het hoekige instrumentenpaneel en de i-Cockpit die al indruk maakten toen we in de 508 reden. De versie die ons het meest aanspreekt is de hatchback die aan het stroom moet. Eén die elektrisch rijden weer wat beter bereikbaar maakt, zonder in te boeten aan looks of rijcomfort. Wat feiten op een rij: de elektrische Peugeot wordt aangedreven door een 136 pk sterke elektromotor met een 50 kWh-batterij. Je hebt een bereik van maximaal 340 kilometer, dus met woon-werkverkeer moet je prima aan de 300 kilometer kunnen komen. Peugeot zet met de e-208 een belangrijke stap in de elektrificatie van ons wagenpark en vooral in het breder bereikbaar maken van elektrisch rijden.

Daar houdt het niet op voor het merk, want ze willen dat in 2023 80 procent van de modellen zijn geëlektrificeerd. Zo gaan er al wat geruchten over een gespierde plug-in van de 208. De GTI-versie misschien?

Vanaf €34.900

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD