fbpx
Home / Lifestyle  / CORONA-THUISKANTOOR TIPS

CORONA-THUISKANTOOR TIPS

Thuiswerken is de nieuwe norm. En dat zal nog wel even zo blijven. Dan is comfortabel gereedschap wel zo prettig. GW verzamelt de fijnste tools om je thuiswerkplek te optimaliseren en geeft daarbij wat nuttige tips…

PC all in one

All-in-one heet deze Envy 32 desktop van HP en die titel draagt hij met verve. Niet alleen omdat ie zo’n enorm en ultrascherp 32” 3840×2160 pixel scherm combineert met een geïntegreerde soundbar van Bang & Olufsen, een ingebouwde 5-megapixelwebcam met pop-upmechanisme (privacy!), diverse poorten en aansluitingen en intern natuurlijk de meest snelle up-to-date hardware die je maar kunt wensen, maar vooral ook vanwege zijn ultra slimme extra’s. Zoals die metalen voet onder de monitor waarop je draadloos je smartphone kunt opladen of die slimme sleuf in het toetsenbord. Zet daar je smartphone of tablet in en je kunt ze rechtstreeks bedienen met de toetsen op het toetsenbord. Kortom, een topper voor creatieve professionals.

Kost vanaf € 2699,- Voor meer info klik HIER

WIFI

Zoals zovelen te maken met een gammel wifi-systeem? Dan kon dit wel eens de oplossing zijn. Orbi RBK85 is een Mesh wifi-systeem van Netgear. Deze kit bevat twee apparaten: een router en een satelliet. Die zijn op voorhand al gekoppeld, dus installeren is een fluitje van een cent. Zelfs ons lukte het moeiteloos. Vervolgens word je, dankzij acht hoogwaardige interne antennes met krachtige versterkers in zowel router als satelliet getrakteerd op zeer hoge prestaties, geschikt voor grote huizen tot wel 350 m². Het systeem is gebaseerd op de nieuwste generatie wifi 6-technologie en waarschijnlijk sneller alles wat je tot nu toe bent tegengekomen, met bijvoorbeeld een 4x grotere capaciteit in vergelijking met een wifi 5-systeem. Dat betekent 4K/8K UHD-streamen en online gamen zonder onderbrekingen. En daarbij maakt het niet uit of je nu één of meerdere, ja desgewenst honderd apparaten wilt verbinden. Om dit mogelijk te maken beschikt Orbi RBK85 over tri-band technologie: 2,4 GHz + 5 GHz voor wifi-apparaten om verbinding te maken met het internet en een speciale 5 GHz wifi-link voor snelle dataverbindingen tussen de Orbi-router en -satelliet onderling. Eenmaal geïnstalleerd controleer je je nieuwe wifi-netwerk via een handige app, die even gemakkelijk is in te stellen als te gebruiken. Daarmee creëer je bijvoorbeeld een gastnetwerk, bekijk aangesloten apparaten en voer snelheidstests uit. Al was het maar om even te genieten van je nieuw verworven wifi-speed…

Voor meer info klik HIER

TABLET

Voor thuis, maar ook als je er op uit gaat: de nieuwe Galaxy Tab S6 Lite van Samsung, een lekker scherp geprijsde tablet die handig is voor werk én vrije tijd. De tablet is compact, heeft een flink scherm en wordt geleverd met een veelzijdige S Pen. Deze tool biedt hetzelfde gevoel als een balpen -je kunt er heel precies mee schrijven en tekenen-, maar gebruik je hem met speciale S Pen-apps, dan zijn de mogelijkheden nog veel groter. Zo is het mogelijk om handgeschreven notities snel om te zetten naar getypte tekst of een PDF, JPEG-afbeelding, tekstbestand of Microsoft Word-document. Bovendien kun je tot wel 300% inzoomen, belangrijke zaken arceren en door middel van tags notities eenvoudig categoriseren en zoeken. Die S Pen weegt trouwens slechts 7,03 gram en heeft een punt van 0,7 mm en… opladen is niet nodig. De tablet zelf is ook niet mis: licht van gewicht en voorzien van een scherm van 10,4 inch met smalle randen. Bovendien uitgerust met One UI: de nieuwste interface van Samsung, geoptimaliseerd voor het grotere tabletscherm. Hiermee switch je snel tussen verschillende toepassingen. Daarnaast biedt hij verrassend goed geluid dankzij de dubbele luidsprekers van AKG en Dolby Atmos 3D-surround.

Kost vanaf € 379. Kijk HIER

BUREAULAMP

Morph noemt Dyson deze veelzijdige lamp. Hij laat zijn licht namelijk moeiteloos overvloeien van de ene naar de andere vorm. Van helder daglicht om onder te lezen, naar zacht sfeerlicht in de avond of –als vriendelijke wekker- het gevoel van een zonsopkomst in de ochtend. Of wat dacht je ervan om hem op intelligente wijze het werkelijke daglicht op jouw specifieke locatie te laten volgen? Bewegings- en helderheidssensoren helpen daarbij energie te besparen en zorgen voor een constante verlichting van jouw werkruimte.

Ook kun je het licht als een warme kaars vanuit de geperforeerde stang laten schijnen. Voor de oplettende toeschouwer: inderdaad, het idee van die geperforeerde stang is van origine afkomstig uit de stofzuigerafdeling van Dyson, waar hetzelfde materiaal wordt toegepast in snoerloze stofzuigers. En voor wie een hekel heeft aan lampjes verwisselen: dat hoeft bij de Morph nooit meer. Zijn LEDS geven gegarandeerd 60 jaar lang optimaal licht…

Kost €549,- (ook verkrijgbaar als vloerlamp €749) Voor meer info klik HIER

LUCHT-OPTIMALISATOR

Het beste werk je natuurlijk in schone lucht. Maar ja, je huis is nu eenmaal geen hermetisch afgesloten fort. En dus ligt er een heel leger aan vervuilers op de loer: stuifmeel, fijnstof van voertuigen, openhaarden en kachels en stedelijke vervuiling kunnen je huis binnenkomen. Haar en ontbonden uitwerpselen van katten, honden en andere huisdieren, die microscopische deeltjes door het huis heen verspreiden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over geurkaarsen, meubelschuim, interieur’verfrissers’, kooktoestellen, verf en tapijten… Allemaal potentiële bronnen van vervuiling. Nieuwsgierig naar de luchtkwaliteit in jouw huis? En wil je zeker weten dat deze in orde is? Check dan eens zo’n Puur Cool ventilator. De nieuwe machines in deze Dyson-collectie zuiveren niet alleen de hele kamer automatisch (van pollen tot schimmels, kookdampen of uitlaatgassen), maar geven bovendien via een lcd-scherm aan wélke vervuiling gemonitord en gereinigd wordt. Het apparaat is voorzien van een 360 graden, verzegeld filtersysteem. Daarin combineert hij een actief koolfilter om gassen te verwijderen, en een HEPA-filter van borosilicaatglas dat 99,95% van de microscopische, verontreinigende stoffen zo klein als 0,1 micron opvangt. Ook fijn: je kunt het apparaat het gehele jaar gebruiken dankzij de Jet Focus-regeling: een gerichte luchtstroom -smaller of breder in te stellen naar wens- of een modus voor de gehele ruimte. En om het verkoelende effect in de winter tegen te gaan, is er de diffuse modus die alleen zuivert. Deze kun je gebruiken wanneer je alleen de lucht wilt zuiveren, maar je geen frisse lucht wilt voelen.

hp_envy_32a0040_allinone_pc_2
2391-d514a3b1f52502646887c60e21a6f16a
SM-P615_011_Dynamic_Blue
02-Jake
Dyson_tafelventilator_luchtreiniger_wit_zilver (1)

TIPS & TRICKS

Als je last hebt van allergieën of hooikoorts, zorg er dan voor dat je geen planten of bloemen in de buurt van je werkplek houdt. Stuifmeel en allergenen hangen in de lucht en kunnen afleidende symptomen veroorzaken, zoals niezen of jeukende ogen.

Probeer te voorkomen dat je in een te warme kamer werkt. Het gevoel van gezelligheid kan ons slaperig of moe maken, maar te koud kan ook afleiden, dus het is belangrijk om de juiste temperatuur voor je te krijgen. Veel mensen vinden het nuttig om iets kouder te zijn dan normaal om in hun werk te blijven.

Het handhaven van de juiste luchtvochtigheid helpt ook om comfortabel te blijven. Sommigen vinden dat droge lucht hun ogen, neus en mond jeukt en droog maakt, wat storend kan zijn.

 Zorg ervoor dat alle apparaten die je gebruikt om je werkruimte comfortabel te maken – airconditioning, luchtbevochtiger, verwarming, verlichting – niet te luid zijn om je af te leiden van het werk. Machines met een stille modus of nachtmodus zijn een goede keuze.

Probeer een aparte ruimte te creëren die alleen voor thuiswerken is bestemd. Licht kan hierin een belangrijke rol spelen en geeft aan dat een bepaald deel van de kamer nu een specifiek doel heeft. Bedenk of je het juiste lichtniveau om je heen hebt en wees je ook bewust van de positie van de lichten om je heen. Natuurlijk licht door ramen valt of felle lampen die in een computerscherm weerkaatsen kunnen vermoeide ogen veroorzaken, waardoor het moeilijker wordt om de hele dag scherp te stellen.

Naarmate we ouder worden, hebben we meer licht nodig. Een 65-jarige kan tot 4x meer licht nodig hebben dan een 20-jarige.

Hoewel het belangrijk is om gefocust te blijven wanneer je vanuit huis werkt, is het even belangrijk om ervoor te zorgen dat je je ogen de rust geeft die ze nodig hebben. Langdurig naar objecten kijken of langdurig op een vaste afstand lezen, leidt vaak tot vermoeide ogen – voor sommigen slechts een ongemakkelijk gevoel en voor anderen de oorzaak van hoofdpijn.  Zorg er dus voor dat je de apparaten instelt om een ​​comfortabel lichtniveau en tekstgrootte te bieden bij langdurig lezen.

Natuurlijk daglicht is de gouden standaard als het gaat om het verstrekken van het juiste licht voor al je taken gedurende de dag. Denk er dus aan om je werkruimte in de buurt van een raam of een andere goed verlichte ruimte op te zetten. En doe een ochtendwandeling om je dag een kickstart te geven. Dit zal helpen om je interne lichaamsklok te verankeren in het patroon van lokaal daglicht. Probeer ook ‘s avonds een routine te starten waarbij het licht om je heen wordt gemanipuleerd om te ontspannen, met een lage helderheid en warm kleurtemperatuurlicht om een ​​ontspannende omgeving te creëren – wat aangeeft dat je lichaam de avond intrekt.

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD