fbpx
Home / Food & Drinks  / MAAK JE EIGEN PRO-COCKTAIL!

MAAK JE EIGEN PRO-COCKTAIL!

Pulitzer’s

Heb je de laatste tijd je shake-skills verbeterd en ben je klaar voor het echte werk? Ga dan eens aan de slag met wat huisgemaakte ingrediënten. Andrei Talapanescu, Head Bartender van Pulitzer’s Bar, is zo vriendelijk om wat tips te delen, zodat jij jouw eigen cocktails naar een hoger niveau kan tillen.

Maak bijvoorbeeld eens indruk op je gasten door een zelfgemaakte ‘shrub’ aan je drankje toe te voegen. Ehm, een shrub? Jawel. Dat is de pro-term voor een geconcentreerde siroop waarin je fruit, suiker en azijn combineert. Het resultaat is een zoet-zuur product dat in verschillende cocktails verwerkt kan worden. De meeste recepten gebruiken de 2: 1: 1 verhouding (fruit: suiker: azijn), maar dit mag je enigszins aanpassen wanneer de vrucht die je gebruikt erg zuur of juist erg zoet is.

Ingrediënten shrub: Fruit, Suiker, Azijn in de verhouding 2: 1: 1

Bereidingswijze shrub:

Snijd het fruit dat je wilt gebruiken (bijvoorbeeld aardbeien) in stukjes en meng het met de suiker. Laat het vervolgens ongeveer een dag gekoeld rusten, zodat de suiker de sappen kan opnemen en het geheel lekker zoet wordt. Roer het tussendoor af en toe en voeg na een dag de azijn toe.

Cocktail suggestie met een shrub: 40ml Gin (bijvoorbeeld Hendricks Gin), 25ml zelfgemaakte aardbeien-shrub, aftoppen met Soda (bijvoorbeeld London Essence)

Cheers!

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD