fbpx
Home / Horloges  / A WORLD OF WATCHES

A WORLD OF WATCHES

HET GEHELE ARTIKEL IS TE LEZEN IN HET NIEUWE GW MAGAZINE DAT NU IN DE WINKEL LIGT!

Of je nu houdt van complex of eenvoudig, smart of retro, stoer of elegant, kopen of alleen kijken… In deze selectie vind je absoluut iets van je gading.

WATERVAST

Massief gouden sporthorloges; het blijft gevoelsmatig een bijzondere combinatie. Maar ook heel mooie, zo bewijst deze Portugieser Yacht Club Moon & Tyde van IWC Schaffhausen. De 18 karaat goeden kast bevat een robuust in-house kaliber dat 60 uur gangreserve biedt en wordt aangedreven door een automatisch en efficiënt Pellaton-opwindsysteem. De tandwielen van dit uurwerk laten zich vertalen naar de informatie die je kunt aflezen op de fraai contrasterend blauwe wijzerplaat: naast de tijd en datum vind je hier duidelijk in beeld gebracht de verwachte tijdstippen voor eb en vloed en de maanfases voor het noordelijk  en zuidelijk halfrond, waarbij je direct ook kunt zien of er sprake is van extra hoogwater door springtij. Kortom, een compleet horloge voor de enthousiaste zeiler, die er ook op land gedistingeerd bij wil lopen. Kost € 35.400,-. www.iwc.com en www.schaapcitroen.nl

ASTROSCOPE

In de Duitse stad Münster maken ze bij MeisterSinger bijzondere horloges, want uitgerust met slechts één wijzer met een fijne naaldpunt waarmee de drager de tijd kan aflezen. Dat geldt ook voor deze Astroscope. Maar hij biedt nog iets, namelijk de dagen van de week op een nooit eerder vertoonde manier. Het waren waarschijnlijk de Babyloniërs die het zeven-dagen stelsel bedachten en dit koppelden aan evenzoveel hemellichamen: de zon, de maan, Mars, Mercurius, Jupiter, Venus en Saturnus. Maar waar de meeste planeten zijn vernoemd naar Romeinse goden, daar zijn de namen van onze dagen van de week juist afkomstig uit de Noorse mythologie. Het is een eeuwenoude verbinding die we terugvinden op deze wijzerplaat, in woord en beeld – én met een heldere stip om je de weg te wijzen naar de dag van vandaag. Inwendig tikt een automatisch Sellita SW 220 uurwerk met 38 uur gangreserve. Kost € 1990,- www.meistersinger.com

SLIM IN DE ZON

Stel je een sportief horloge voor dat zo’n beetje alles kan wat je van een smartwatch mag verwachten, en meer. Is er dan nog iets te wensen over? Jawel, namelijk dat hij dat alles nóg langer kan volhouden. En dan kom je al snel bij deze fenix 6 Pro Solar Edition van Garmin uit.

Dit is een multisport GPS smartwatch, die –exclusief voor de Pro-lijn- standaard beschikt over ingebouwde TopoActive Europakaarten, skikaarten voor meer dan 2000 skigebieden wereldwijd, meer dan 41.000 golfbanen  en muziek-opslag. Dat allemaal naast ingebouwde trainingsprofielen voor onder andere golfen, skiën, hardlopen, fietsen en nu ook surfen, mountainbiken en indoor klimmen. En Garmin Pay voor contactloos betalen. En inzicht in je gezondheidsgegevens, slaapanalyse, meldingen vanaf je smartphone en ga zo maar door. Maar het fijnste is die wijzerplaat: die is namelijk voorzien van een semi-transparante laag zonnecellen die ervoor zorgen dat je horloge wanneer hij voldoende licht ziet continu wordt bijgeladen, zodat je nog langer (16 dagen in smartwatch modus) van zijn eindeloze lijst aan gebruiksmogelijkheden kunt genieten. Voorzien van titanium band. Kost € 1099,- . www.garmin.nl

JUBILEUM

TAG Heuer viert zijn 160ste verjaardag en viert dat dit jaar met een aantal speciale introducties. Zoals deze Carrera 160 Years Montreal Limited Edition die is geïnspireerd op de White Heuer Montreal uit

1972, een tijd waarin creatief werd geëxperimenteerd met kleurige wijzerplaten. De naam Carrera is

overigens nog tien jaar ouder en werd bedacht door toenmalig CEO Jack Heuer, die zich realiseerde dat de legendarische Carrera Panamericana, een van de meest verraderlijke wegraces ter wereld, een mooie basis vormde voor de naam van een horlogelijn gecreëerd voor de autoracerij. Deze verhalen komen nu samen op een matwitte wijzerplaat, voorzien van drie azuurblauwe tellers. De minutenteller op 3 uur valt op door zijn drie gebogen lijnen van 1 tot 5, 10 tot 15 en 20 tot 25 die zijn gekleurd met gele Super-Lumi- Nova. Dezelfde gele Super-LumiNova is ook te vinden op de centrale minuten- en uurwijzers, terwijl de centrale chronograaf secondewijzer een opvallend rode lak heeft. Het horloge is uitgerust met een automatisch chronograafuurwerk en er worden niet meer dan 1000 stuks van gefabriceerd. Kost € 6400,-. www.tagheuer.com en www.schaapcitroen.nl

meistersinger-astroscope-still_2_960x1280
fenix6-ProSolar_HR_2000.2.png

NATUUR

Grote kans dat je nog nooit van Hangang hebt gehoord. Hadden wij althans niet. Toch vernoemt Oris er een horloge naar. Dat zit zo: Hangang is de naam van een enorme rivier die dwars door Seoul de hoofdstad van Zuid-Korea, stroomt en waarvan tien miljoen mensen afhankelijk zijn voor hun zoetwatervoorziening. De kwaliteit van dit water is de afgelopen jaren echter enorm teruggelopen door zware vervuiling. En daar stapt ORIS in. Dit Zwitserse horlogemerk is namelijk over de hele wereld betrokken bij diverse projecten voor natuurbehoud, zo ook hier. Ter ondersteuning van een enorme schoonmaakactie die later dit jaar moet plaatsvinden introduceert Oris deze Hangang Limited edition (2.000 exemplaren), gebaseerd op de Aquis Diver. Met een schitterend tropisch groene wijzerplaat en duikring, waterdicht tot 300 meter een aangedreven door een automatisch uurwerk met 38 uur gangreserve. Kost € 2400,-. www.oris.ch

KUNSTSTUKJE

Welkom in de eredivisie van de horlogemakerij, het walhalla voor de liefhebber van micromechanica. Met pijnlijke precisie zijn welgeteld 356 onderdeeltjes in het handmatig opwindbare uurwerk samengevoegd om de tijd te kunnen vertellen in beeld én geluid. Jawel, ook in het donker vertelt dit horloge, dat luistert naar de welluidende naam 5303R Minute Repeater Tourbillon, je precies hoe laat het is. Niet dankzij een ordinair laagje lichtgevende verf op de wijzers, maar met behulp van hamertjes en gongetjes die je activeert met een schuifknop op de zijkant van de kast. Het geluid daarvan is zo helder en fraai, dat je bijna de lamp uit zou doen om maar een excuus hebben om de hamertjes aan het werk te zetten. Maar het betoverende aanzicht van al die zichtbare mechanica aan de voor- en achterzijde van dit horloge is natuurlijk al meer dan excuus genoeg om er eindeloos van te genieten. De prijs is wel een dingetje: reken op zo’n zes ton in euro’s. www.patek.com

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD