fbpx
Home / Lifestyle  / HERMANS – SCHOENEN MET HISTORIE

HERMANS – SCHOENEN MET HISTORIE

Schoenen maken de man – of vrouw – en in het geval van Hermans Schoenen geldt dat al sinds 1906. In dat jaar begonnen de gezusters Hermans hun eigen schoenenzaak aan de Lange Jansstraat in Utrecht. De reden? Met hun schoenmaat 44 was het erg moeilijk om mooie schoenen te vinden. Inmiddels richt Hermans Schoenen zich niet meer op mannen én vrouwen, maar enkel op mannen. Wel staat het bedrijf nog steeds bekend om zijn kwalitatieve schoenen en accessoires. In de zaak, inmiddels gevestigd aan het Oudkerkhof in Utrecht, biedt eigenaar Selwyn A. Moonen een authentieke shopervaring.

Dat wordt direct duidelijk als je de winkel binnenstapt. Voor ons was het een fantastische beleving om een geheel andere winkel binnen te stappen dan we gewend zijn. Het tapijt, de houten meubels en andere antieke accessoires – zoals een spiegel uit 1850 – geven de zaak een authentieke uitstraling. Ook verrassend en indrukwekkend: De catacomben en een gangenstelsel onder de winkel…uit 1566!

COLLECTIE

Van Engelse traditionals tot handgeverfde Italiaanse schoenen en unieke Nederlandse ontwerpen: hier vind je het allemaal. In de winkel zijn topmerken als Santoni, Crockett & Jones, Tod’s, Saint Crispin en Carlos Santos te vinden. Ook vinden klanten er vaak exclusieve highlights. Zo verkoopt Hermans Schoenen ook het type schoen dat Daniel Craig draagt in de nieuwe James Bond-film, die jammer genoeg pas voorjaar 2021 zal verschijnen. Met zijn collectie richt Hermans Schoenen zich bewust op een wat hoger segment, samen met een handjevol andere schoenenzaken in Nederland. Naast schoenen biedt deze winkel ook diverse bijpassende accessoires, zoals sokken, paraplus en eau de cologne. Zo biedt de zaak voor ieder wat wils: van student tot gedistingeerde heer.

KWALITEIT

Eén ding staat centraal: kwaliteit. De collecties schoenen die worden verkocht in de zaak aan het Oudkerkhof zijn een lust voor het oog en van de allerhoogste kwaliteit en gaan vaak een leven lang mee. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan onderhoud. In de winkel worden regelmatig clinics gegeven over onderhoud en bieden zij producten aan als Saphyr, waarmee je je schoenen de allerbeste aandacht kan geven. De klant krijgt de juiste uitleg over het poetsen van hun schoenen. En ook in de service speelt kwaliteit een belangrijke rol. De ervaren medewerkers adviseren elke klant op uitgebreide en persoonlijke wijze, zodat een bezoekje aan de winkel vaak een echte gentleman’s experience wordt.

TRENDS

Als expert op het gebied van herenschoenen ziet Hermans Schoenen een aantal duidelijke trends terugkomen dit seizoen. Zo wordt de kleur blauw steeds populairder en zien we ook bruintinten – zoals beige en cognac – steeds vaker terugkomen. Een leuke afwisseling op de traditionelere zwarte herenschoen. Ook is er een duidelijke opkomst van de meer Britse ontwerpen, gekenmerkt door een wat rondere voorkant van de schoen, in aanvulling op Italiaanse ontwerpen die veelal een meer puntvormige voorkant hebben. Qua materialen wordt suède steeds populairder, vanwege de chique en toch casual uitstraling. En tot slot zijn ook maatschappelijke ontwikkelingen terug te zien in de vraag naar herenschoenen. Zo ziet Hermans Schoenen de vraag naar sneakers steeds verder stijgen; de perfecte schoen voor een casual werkdag vanuit huis.

Check: www.hermansschoenen.nl

DSC07842
DSC08014

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD