fbpx
Home / Horloges  / BREITLING SUPEROCEAN HERITAGE ’57 OUTERKNOWN

BREITLING SUPEROCEAN HERITAGE ’57 OUTERKNOWN

Breitling kondigt de lancering van de Superocean Heritage ’57 Outerknown aan, het derde horloge dat in samenwerking met Outerknown, het duurzame kledingmerk dat mede is opgericht door surf legende Kelly Slater, tot stand is gekomen. Met zijn bronskleurige wijzerplaat en Outerknown Econyl garen NATO horlogeband, drukt dit moderne retro onderwater horloge de coole, laid-back levensstijl uit van de surf scene van Zuid Californië en Hawaï in de vijftiger en zestiger jaren. Het is te verkrijgen met een klassiek roestvrijstalen horlogekast of als een limited edition model met een 18 karaats roodgouden bezel voor iedereen die een nog grotere duik wil maken.

PASSIE

Breitling met Outerknown delen hun passie voor schone oceanen en stranden. En wie niet? Gezamenlijke doel is om bij te dragen aan de handhaving en bescherming van een gezonde, veilige omgeving dat wordt gereflecteerd in de Outerknown NATO horlogebanden, gemaakt van Econyl garen, afkomstig van hergebruikt nylon afval. Tegelijkertijd doet het retro ontwerp van het horloge denken aan de cultuur van Zuid Californië en Hawaï uit de 50er en 60er jaren. Deze iconische decennia roepen herinneringen op door de fantastische muziek, de vaak legendarische auto’s en de bijna spirituele vrijheidsbeleving op de eindeloze zandstranden bij het wachten op de perfecte golf.

SURFER ALLER TIJDEN

Georges Kern, CEO van Breitling, licht toe, “We zijn opgetogen om ons sterke partnerschap met Kelly en alle anderen bij Outerknown uit te bouwen. Onze gezamenlijke projecten gaan verder dan het produceren van horloges. Ze onderstrepen het commitment van Breitling aan duurzaamheid. En natuurlijk vinden we het ook geweldig om ons te verbinden aan de coole surf levensstijl en is het heel bijzonder dat we mogen samenwerken met de grootste surfer aller tijden! “

Kelly Slater beaamt dit: “Georges en zijn team bij Breitling hebben laten zien dat zij dezelfde passie voor schone oceanen en stranden hebben als wij. Horloges creëren met Econyl garen banden is een prachtige boodschap en onze bijdrage aan een beter milieu, terwijl we tegelijkertijd producten ontwikkelen.”

CALIBER 10

De Breitling Superocean Heritage ’57 Outerknown is er in twee versies: één in staal en de andere – met een beperkte oplage van 500 exemplaren – in staal met 18 karaats roodgouden bezel. Met haar pijlvormige wijzers, extra grote cijfers en concave bezel, is duidelijk dat de horloges zijn geïnspireerd door de originele SuperOcean uit 1957. Op de achterkant van de horlogekast is het Outerknown logo ingegraveerd. Beide versies worden aangedreven door Breitling Caliber 10 met een gangreserve van ongeveer 42 uur. Zoals alle Breitling horloges zijn het COSC gecertificeerde chronometers, een onafhankelijke garantie van hun precisie en performance.

Superocean Heritage '57 Outerknown Limited Edition_Ref. U103701A1Q1W1
09_Superocean Heritage '57 Outerknown Limited Edition_Ref. U103701A1Q1W1 (1)

IDEAAL DUIKHORLOGE

De versie in edelstaal heeft een moderne retro uitstraling met bronskleurige wijzerplaat. De wijzerplaat wordt gecombineerd met een bruine Outerknown band. De concave, in twee richtingen draaiende bezel van roestvrijstaal heeft een ultraharde kras- en schokbestendige zwarte keramische bezel ring, met een lichtgevende centrale stip op 12 uur, ideaal als duikhorloge. Het model is er ook met een bronzen wijzerplaat en 18 karaats roodgouden bezel. Dit model is beschikbaar in een beperkte oplage van 500 exemplaren.

De Outerknown horlogeband collectie van Breitling werd in 2019 gelanceerd. De horlogebanden hebben een frisse, levendige en kleurrijke look & feel en kunnen met álle Breitling horloges worden gecombineerd, ook al zijn ze in samenwerking met Outerknown, speciaal voor de Breitling SuperOcean collectie, gecreëerd. Zij dragen niet alleen bij aan de ontwerpcodes van horloges zoals de Superocean Heritage ’57 Outerknown, maar ondersteunen ook de toewijding van Breitling aan duurzaamheid. Econyl garen is geproduceerd van gerecycled nylon afval, o.a. van weggegooide of verloren visnetten. De horlogebanden zijn niet alleen gerecycled maar ook compleet recyclebaar.

Check: www.Breitling.com

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD