fbpx
Home / auto's  / AUTO’S EN…AUTO’S

AUTO’S EN…AUTO’S

DUIVELSGEBROED

Door Jorrit Niels

De nieuwe Porsche 911 Turbo S is de snelste ooit geproduceerd sinds de geboorte van de Turbo in 1975. De uitgelezen keuze voor de Nederlandse 100 kilometer-snelwegen?

Dat is natuurlijk wat cynisch gezegd, want zelfs met de maximum snelheid van 120 km/u haal je nog maar een fractie van het potentieel uit deze auto.

De nieuwe Turbo S is wederom een evolutie van een succesvol recept. Nog net wat bredere Pirelli P Zero-banden, een wat uitgerekt chassis en twee grote sportuitlaten met optioneel knopje op het dashboard om nog het een en ander te laten knetteren. Vergis je niet, dit is geen auto voor poseurs. Dit is een auto die de Ferrari F8 Tributo en McLaren 720S achter zich laat met een 0-100 snelheid van 2,7 seconden. Allemaal uit een 650 pk sterke 3.8 liter zescilinder.

Dit doet Porsche perfect in een rechte lijn en zeer vermakelijk als het wat bochtiger wordt, maar altijd ook enorm vergevingsgezind. Gek alleen dat met al deze hightech manieren om je zo snel mogelijk van A naar B te brengen, iets als een heads-up display nergens te bekennen valt.

Ach, je moet ergens een kanttekening zetten, niet? Je vergeet het allemaal zodra je even die Drive Mode bedient op het stuur voor Sport Plus. De Turbo S haalt dan alles uit de kast. Extra geluid, later schakelen en een voor- en achterspoiler die zich uitrekken voor de aerodynamica. Altijd handig op de A44. Pas met die voorste alleen wel op bij verkeersdrempels.

Het was te verwachten, maar de nieuwe 911 is de beste Turbo S die wij ooit hebben gereden. Het geweld bij de launch control is ongeëvenaard (totdat we waarschijnlijk de Taycan Turbo S rijden) en nergens heb je het gevoel dat ‘ie er met je vandoor gaat. Althans, zolang je het bij 90 procent van z’n kunnen houdt.

Een wilde acceleratie vanuit een bocht en zelfs in de sportstand leidt dit tot een gemakkelijk te controleren zwieper. Ga daarboven en je hebt een uitdaging. Wij houden ’t op de openbare weg gewoon bij die 90 procent, maximaal, met genoeg daadkracht en finesse.

Porsche 911 Turbo S

Motor: 3.8 liter zescilinder. Vermogen: 650 pk-Gewicht: 1715 kilogram-0-100 km/u: 2,7 seconden-Topsnelheid: 330 km/u

Prijs: € 272.500

www.porsche.nl

T-ROC R

Volkswagen showt zijn krachtigste crossover-SUV met de T-Roc R. De 300 pk sterke 2.0 TSI motor gaat in 4,8 seconden naar de 100 kilometer per uur en heeft een topsnelheid van 250 km/u. Serieuze prestaties dus –allemaal vierwielaangedreven– en met een optioneel R-Performance Akrapovic-uitlaatsysteem klinkt het ook zeer prettig. Daarbij is het nogal een stap qua prestaties, want de ‘gewone’ T-Roc’s komen niet verder dan zo’n 190 pk. Het duurde even voordat de R er eindelijk was. Gek, want de meeste onderdelen vinden we ook op de Golf R. De extra tijd had VW nodig om op de Nürburgring alle onderdelen geschikt te maken voor de grotere hoogte van de T-Roc. Het werkte, want met de optionele adaptieve demping gaat de auto prima mee in stadsverkeer, maar blijft ook stevig staan op de Sport- of Race-stand. Hij kleeft aan de weg en met de Akrapovic-uitlaat knal en plof je je in de rondte. Prima keuze voor een snelle crossover. De T-Roc R begint bij € 58.695.

MERCEDES-BENZ GLS

Hij is duur (vanaf € 128.597) en maatschappelijk controversieel, maar wat is dit een prettige auto. De ‘S-klasse onder de SUV’s’. En wat is hij enorm. Groot genoeg om door te gaan voor een busje of een kleine dorpszaal. Nu is de Range Rover ook geen kleintje, maar de GLS is net wat langer en dat merk je. Probeer niet het centrum van Delft te betreden of de Amsterdamse Jordaan, dat zorgt alleen maar voor extra stress. Denk even na over je route en je hebt een extreem prettige reisauto waar gaten in de weg kleine oneffenheden worden en je moet schreeuwen om de mensen op de achterbank te bereiken. Een derde zitrij herrijst en zakt elektrisch. Complete overdaad, zeker de 5.5 liter V8 die wij reden, maar comfort was nog nooit zo verleidelijk. Check: Mercedes GLS

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD