fbpx
Home / Hi-tech  / ZINTUIGLIJK GENOT

ZINTUIGLIJK GENOT

Een jaar geleden waren we al erg enthousiast over de televisies die Philips TV onthulde in de legendarische Abbey Road Studio’s in London. Dit jaar ontdekken we dat het allemaal nóg mooier kan…

Een lancering op een iconische locatie zat er in dit Covid 19-jaar niet in. Om toch een gepaste presentatie te verzorgen bedacht Philips TV de lumineuze mogelijkheid om de nieuwe OLED+935 Ambilight-tv thuis uit te proberen, begeleid door een take-away diner verzorgd door een heuse sterrenchef. In ons geval was dat een smakelijk driegangen menu bedacht door Ron Blauw. Met als argument: we willen álle zintuigen op de prettigst mogelijke manier prikkelen. Geur en smaak lieten ze daarbij over aan de beste chefs die Nederland rijk is; de overige zintuigen werden verwend door de geleverde techniek. En die blijkt fenomenaal. Want wat goed was –de samenwerking met het Britse audiobedrijf Bowers & Wilkins– is gelukkig gebleven. Maar verder is op alle vlakken gezocht naar verbeteringen, soms klein, soms onzichtbaar, maar uiteindelijk resulterend in een nog betere televisie.

SLIMMER

Zo is de OLED+935 nu voorzien van een zelfontwikkelde Artificial Intelligence-functionaliteit,  die door alle elementen van de beeldinhoud te analyseren een betere balans tussen kleur, contrast, beweging en scherpte bereikt, waardoor een veel realistischer en natuurlijker beeld ontstaat. Het gebeurt natuurlijk allemaal onmerkbaar op de achtergrond, maar het resultaat is iets waar je volop van geniet. Zeker nu deze tv ook nog eens is voorzien van vier- in plaats van driezijdig Ambilight, in onze ogen één van de belangrijkste troefkaarten bij de tv’s van dit merk. Want eenmaal daarmee verwend wil je nooit meer zonder. Ook fijn is dat de kwaliteit van het scherm optimaal blíj́ft door een nieuw en uniek anti-inbrandsysteem, dat speciaal werd ontworpen om OLED-panelen te beschermen.

OLED_935_LP_LFT_ANDROIDDASHBOARD_RGB
OLED_935_IS_F_FRONTAL_VIEW_LANDSCAPE_RGB

DRIEDIMENSIONAAL

Naast die haarscherpe beelden zorgt Bowers & Wilkins voor revolutionaire geluidsprestaties. De OLED+935 is namelijk de eerste Philips-tv met zowel speciale Dolby Atmos Elevation speakers als B&W’s unieke Tweeter-on-Top-montage. Dat laatste is letterlijk: de tweeter siert als een glanzend bolletje bovenop de brede speakerkast die vastzit aan de voet van de televisie. Doordat de tweeter ontkoppeld is van de grotere drivers en buiten de kast is geplaatst krijg je kristalheldere hoge tonen zonder de normale vervaging. Door de in totaal tien drivers slim te richten baad je als kijker in een zee van driedimensionaal topgeluid. Optioneel kan je nog een extra subwoofer aansluiten, maar de lage tonen die geleverd worden zijn in onze optiek meer dat voldoende.

KWALITEIT

En dan tenslotte: het voelen. Want hoewel dat op het eerste gezicht minder relevant lijkt voor een televisie, schuilt daarin toch zeker een belevingsmeerwaarde. Door gebruik te maken van mooie materialen, een ultradun chassis, randloos frame en een hoogwaardige metalen afwerking alsmede ‘akoestisch transparante’ Kvadrat-luidsprekerstof van wolmix en massief aluminium op de luidsprekerbehuizing, voelt de tv aan als pure kwaliteit. Dat gevoel wordt nog rijker wanneer je dan eindelijk gaat zitten, de afstandsbediening met elegant verzonken toetsen en achtergrondverlichting ter hand neemt en ontdekt dat deze is bekleed met verantwoord geproduceerd -en ook nog eens heerlijk ruikend- leder van het Schotse Muirhead. Het maakt de beleving compleet…

Verkrijgbaar in 48’’ (€ 2149), 55’’ (€ 2499) en 65’’ (€ 3499)

Check: Philips OLED +935.

Ook een smakelijke aanrader: Cook like a chef.

#TheDifferenceIsReal #PhilipsOLEDtv

EUROPEES DESIGN van PHILIPS TV

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD