fbpx
Home / Horloges  / DIEPE KLANK Jaeger-LeCoultre Memovox Polaris

DIEPE KLANK Jaeger-LeCoultre Memovox Polaris

Het is niet de eerste naam waar je wellicht aan denkt bij duikhorloges, maar ook het ‘Grande Maison’ Jaeger-Lecoultre heeft een lange én bijzondere historie op dat gebied.

Die gaat terug tot in de jaren vijftig van de vorige eeuw, toen duiken nog een zeer risicovolle en veelal militaire activiteit was. In 1959 bedacht Jaeger-LeCoultre een unieke functie om de veiligheid van het duiken te vergroten: een zelfopwindend Memovox-uurwerk dat een auditieve waarschuwing gaf wanneer het tijd was om terug te keren naar de oppervlakte.

DRIELAAGS

In 1968 kwam het vervolg: de Memovox Polaris, met een interne draaiende lunette en het alarm voorzien van een drie-laagse case-back voor een betere geluidsoverdracht. Hoewel duikers vandaag de dag vooral gebruik maken van moderne elektronische hulpmiddelen houdt Jaeger-LeCoultre de mechanische geschiedenis in ere met deze nieuwe Polaris Mariner Memovox. De 42 mm kast volgt nauwkeurig de belangrijkste designcodes van de klassieke stukken, met hun strakke lijnen en dynamische mix van geborstelde en gepolijste oppervlakken. Zoals een duikhorloge betaamt is hij waterbestendig tot 300 meter (30 bar).

OPEN ACHTERKANT

Ten opzichte van zijn voorgangers is het ‘schoolbel-achtige’ geluid van het alarm vrijwel onveranderd. Wel is Jaeger-LeCoultre zich ervan bewust dat dit vandaag de dag eerder een horloge voor liefhebbers is dan voor duikers. Daarom is de dichte achterkant van weleer bij de Polaris Mariner Memovox vervangen voor een transparante saffier achterkant, zodat de drager de hamer en het prachtige uurwerk in actie kan zien. Dat vereiste een volledige herinrichting van het slagmechanisme, waarbij de gong nu aan de zijkant van de kast is bevestigd. Kost € 17.600 www.jaeger-lecoultre.com en Schaap & Citroen.

JLC POLARIS VIDEO

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD