fbpx
Home / Lifestyle  / GOLF GELUK

GOLF GELUK

of the Ailsa Course at the Trump Turnberry Resort on April 27, 2016 in Turnberry, Scotland.

Als er één sport is die je in deze tijden veilig kunt beoefenen zonder kans op besmettingsgevaar dan is het golf. Eindeloos veel ruimte voor social distancing, frisse lucht in overvloed, lekker competitief bezig zijn en tezamen genieten van uitzichten waar je stil van wordt. Dit zijn drie van onze favoriete banen in Europa…

TURNBERRY | SCHOTLAND

Turnberry is gelegen aan de zuidwestkust van Schotland en maakt onderdeel uit van een resort. Het is een van de bekendste golfclubs in Schotland, enerzijds omdat er meerdere malen de Brits Open en andere grote toernooien werden gespeeld, maar ook omdat het een club is met een lange historie. Zowel tijdens WO I als WO II werd het hotel namelijk gebruikt als hospitaal, terwijl het landgoed dienst deed als luchtmachtbasis. Het was dan ook de plek waar zo’n 200 militairen hun laatste adem uitbliezen en op hole 12 van de Ailsa baan staat daarom een monument om de gesneuvelde militairen te herdenken. Na de Tweede Wereldoorlog werd de Ailsa baan gerenoveerd door Mackenzie Ross en in 1951 heropend. Deze baan, direct aan zee en uitkijkend op Ailsa rots, is de mooiste die de club te bieden heeft en dus ook de plek waarop de grote toernooien plaatsvinden. De laatste decennia is Turnberry meerdere malen van eigenaar gewisseld, tot Donald Trump in 2014 zowel het hotel als de golfbanen kocht en er natuurlijk prompt zijn eigen naam voor plakte: Trump Turnberry Resort. www.turnberry.co.uk

fincacort-17-mountain-cloud (1)

FINCA CORTESIN | SPANJE

Op Finca Cortesin vind je naast een golfbaan ook een hotel, tennisbanen en zwembaden. Het  resort ligt aan de Costa del Sol, aan de ‘verkeerde kant’ van de Autopista del Mediterràneo, dus niet direct aan zee. Maar dat mag de pret niet drukken, want de uitzichten zijn fenomenaal. De golfbaan werd in 2006 geopend en sinds 2009 werd er jaren lang het Wereldkampioenschap Matchplay gespeeld, waaraan de 24 topspelers van de wereld deelnamen. De baan is dan ook aangelegd door Cabell B. Robinson, een Amerikaanse historicus die zichzelf opnieuw uitvond als golfbaanarchitect en, onder meer in dienst van het gerenommeerde bureau van Robert Trent Jones, diverse banen in Europa heeft ontworpen. Het ontwerp van de baan en de aantrekkelijke landschapsarchitectuur van Gerald Huggan sluiten perfect aan op de natuurlijke omgeving en zorgen voor een mooi evenwicht tussen de vele soorten flora, inclusief heel oude kurkeiken en olijfbomen, het typische mediterrane bos en het perfect verzorgde Bermudagras op de baan. www.fincacortesin.com

Hole 1

ARGENTARIO GOLF CLUB | ITALIE

of the Ailsa Course at the Trump Turnberry Resort on April 26, 2016 in Turnberry, Scotland.
Finca Cortesin, 9
Hole 3

Monte Argentario was vroeger een eiland, maar raakte aan het begin van de 18e eeuw door verzanding van twee landtongen met het vasteland verbonden. Voor natuurliefhebbers is dit gebeid een mekka: de gelijknamige golfbaan ligt zelf in een prachtig natuurgebied, op slechts vijf minuten van het natuurreservaat Duna Feniglia en vijfentwintig kilometer van het reservaat Parco dell’Uccellina. Argentario Golf Club heeft als eerste baan in Italië het predicaat PGA National Italy ontvangen. Deze ‘linksbaan’, gelegen tussen zee en bergen, is een ecologische parel met flora, fauna, olijfgaarden, kurkbomen, vijvers, meren en prachtige uitzichten op zee. De aangrenzende Lagune van Orbetello, de Tyrreense zee en de heuvels creëren bovendien een microklimaat dat het mogelijk maakt om hier op elk moment van het jaar te golfen. De 18-holes golfbaan en de driving range zijn ontworpen door architect David Mezzacane en pro-golfer Baldovino Dassù. De holes zijn vervolgens gevormd door Brian Jorgensen, met als resultaat een zeer gevarieerde, spectaculaire en technisch uitdagende baan. Niet in de laatste plaat vanwege de rijk aanwezige mediterrane vegetatie, water langs de green en de immer aanwezige verfrissende bries. www.argentariogolfresortspa.it

GOLF TOOL | GARMIN

Als serieus golfer ben je altijd bezig je spel te verbeteren. Technisch en tactisch. De MARQ Golfer van Garmin kan je daarbij helpen. Naast een stijlvol design en comfortabele draagbaarheid, biedt dit horloge diverse functies om je spel naar een hoger niveau te tillen. Zo staan er maar liefst 41.000 golfbanen op voorgeprogrammeerd en toont het horloge full-color course views van elke hole die je aan het spelen bent. De smartwatch gebruikt de PlaysLike Distance-optie om de afstanden te bepalen voor shots bergop- en bergafwaarts. Daarnaast   biedt de functie Hazard View je de mogelijkheid om te scrollen door een lijst met hindernissen, zodat je hierop je spel kunt aanpassen. Verder is de MARQ Golfer uitgerust met een Autoshot Round Analyzer om de slagafstand te meten en vast te leggen. Deze functie kan ook nog eens worden gecombineerd met Approach CT10 sensoren voor nauwkeurige clubtracking (het horloge wordt geleverd met drie sensoren waarmee automatisch iedere slag kan worden gevolgd, inclusief shotlocaties, afstanden en clubtype). Zelfs ‘Great White Shark’ Greg Norman, winnaar van meer dan 90 toernooien wereldwijd, waaronder twee Open Championships, is er enthousiast over: “Ik golf inmiddels tientallen jaren. Ook ik zie de ontwikkelingen in golftechnologie en heb de voordelen van een Garmin op mijn pols aan den lijve ondervonden,” legt hij uit. “Op het eerste gezicht zou je door zijn fraaie uiterlijk misschien niet verwachten dat dit horloge ultramoderne GPS-technologie en zoveel slimme functies heeft. Het is mede daarom dat ik het zo’n perfect ding vindt, zowel voor op de golfbaan als op kantoor.” De MARQ Golfer heeft een koepelvormig krasbestendig saffierglas en een display dat makkelijk afleesbaar is, ook in fel zonlicht. Het horloge heeft een 46-mm titanium behuizing, een keramische lunette met gegraveerde markeringen voor 1-18 holes en een donkergroene jacquard geweven nylon polsband, die snel verwisselbaar is. Kost € 1850 www.garmin.com

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD