fbpx
Home / Hi-tech  / EIGENWIJS GOEDE SMARTPHONE

EIGENWIJS GOEDE SMARTPHONE

De hoogwaardige camera en sensor zorgen voor excellente kleuren en contrast
De hoogwaardige camera en sensor zorgen voor excellente kleuren en contrast

OPPO lanceert zijn nieuwste premium vlaggenschip, de Find X3 Pro 5G. Wij mochten er alvast een paar weken mee spelen en zijn overtuigd. Dit is een absolute topper, met bovendien een paar heel bijzondere extra’s. Niet zo vreemd dus dat OPPO inmiddels in Nederland is opgeklommen naar de 3e plaats van populairste smartphonebouwers!

3MP MICROLENS

Het eerste extraatje ontdek je wanneer je hem uitpakt: er is een 65 Watt lader meegeleverd. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar is het tegenwoordig allerminst. OPPO doet het gelukkig wel. En zelfs een beschermhoesje is voor gezorgd. Dat zijn toch fijne zaken. Waar de aandacht vervolgens naar uitgaat is natuurlijk het natuurlijk het toestel zelf. Dat straalt klasse en elegantie uit. Glad gepolijst Gorrilla-glaswerk aan voor- en achterzijde met een zacht glooiend ‘camera-eiland’ waarin je vier lenzen ontwaart. Deze quad-cameraopstelling bestaat uit een 50 MP groothoeklens + 50 MP ultragroothoeklens (uitgerust met een uitstekende Sony IMX766-sensor), een 13 MP telelens en…  een 3 MP microlens. Die laatste is iets unieks en moet je zien om te geloven. Hiermee fotografeer je namelijk op slechts 1 tot 3 mm afstand, waarbij het beeld tot wel 60 x wordt vergroot. Om dit mogelijk te maken is deze microlens voorzien van een ringlicht, dat ervoor zorgt dat het onderwerp toch voldoende belicht wordt terwijl jij de smartphone er zo’n beetje tegenaan houdt. De foto’s die je op deze manier maakt zijn – zeker voor een smartphone – uniek. Microscopische opnames die zichtbaar maken wat je ogen niet kunnen zien. Of je het vaak zult gebruiken? Tja, dat is een andere zaak. Maar het feit dat dit technisch kan, opent letterlijk nieuwe perspectieven. Daarnaast is er nog de selfiecamera aan de voorkant met 32 MP. En de OPPO Find X3 Pro laat je filmen in 4K-resolutie en ook optische beeldstabilisatie is in voorzien. Serieuze hardware dus, die deze smartphone in de juiste handen verheft tot een professionele foto/video-camera.

TOPSCHERM

Al het moois dat dit hoogwaardige setje camera’s vastlegt is bovendien te bewonderen op een scherm dat daar prima op aansluit. Dit paradepaardje van OPPO is namelijk hun eerste smartphone die zowel 1 miljard kleuren vastlegt, opslaat áls weergeeft. De weergegeven kleuren zijn erg goed en het scherm is vanuit alle hoeken uitstekend afleesbaar Het toestel is daarvoor voorzien van een 6.7 inch AMOLED-scherm (QHD+ en A+ gecertificeerd) met 10 bit beeld- en videoverwerking. Dat resulteert in een kraakheldere kijkervaring, waarop het prima gamen en filmkijken is, mede dankzij de razendsnelle 120hz refresh rate. Die refresh rate is overigens variabel. Je kan namelijk ook kiezen voor standaard een 60 Hz verversingssnelheid om de accuduur te verlengen of het toestel zelf laten kiezen, tot maximaal 120 Hz. Het schakelt dan bijvoorbeeld over op de veel lagere verversingssnelheid van 10 Hz tijdens het lezen van een e-book, waardoor je accu nóg weer wat langer meegaat. Die 4500mAh accu biedt je veel uithoudingsvermogen, maar laadt bovendien supersnel op, dankzij OPPO’s eigen snellaad-technologie SuperVOOC 2.0:  van 0-100% binnen slechts 35 minuten! Daarnaast kun je gebruik marken van de draadloze AirVOOC-snellaadtechnologie. Met een 30W AirVOOC lader is het toestel na 80 minuten weer volledig opgeladen.

SNELHEID

De OPPO Find X3 Pro 5G is razendsnel. We hebben hier geen laboratorium tot onze beschikking en moeten het dus doen met datgene wat we visueel waarnemen. Maar geloof ons, deze smartphone behoort tot de allersnelsten op de markt. Dat is ook niet zo verrassend, want hij is voorzien van benchmark hardware, zoals de Snapdragon 888, de beste processor die zo’n beetje te vinden is voor een Android-telefoon, en combineert dit met 12 GB werkgeheugen, 256 GB opslag en het reeds genoemde 120 Hz-scherm. Het resultaat is een smartphone die op geen enkel vlak teleurstelt en zowel voor gamen, film kijken, switchen tussen apps of diverse taken naast elkaar uitvoeren een ideaal apparaat blijkt te zijn. En daar bovenop komt nog eens zijn geschiktheid voor het razendsnelle 5G netwerk. Helemaal geen kritiek? Jawel, een klein puntje: die 256 GB aan opslag zijn niet uitbreidbaar, want er is geen microSD-kaart-ondersteuning. Is dat erg? Ach, met 256 GB kom je een heel eind, zeker wanneer je gebruik maakt van Cloud-ondersteuning voor opslag. Dus waarschijnlijk ga je het niet eens merken.

Met een gewicht van slechts 193 gram is de OPPO Find X3 Pro bovendien een aangenaam stukje lichter dan sommige concurrenten en daardoor een toestel dat je altijd bij je wilt hebben. Daarbij maakt het niet uit wat voor weer het is: het IP68 certificaat biedt de prettige zekerheid dat je deze smartphone ook probleemloos kunt gebruiken om een fotogenieke zandstorm of regenbui uitgebreid te filmen.

VOORKEUREN

De OPPO Find X3 Pro komt met eigen software die is gebaseerd is op Android 11. Deze is lekker uitgebreid en laat zich optimaal personaliseren. Achtergronden, kleuren, vingerafdrukstijlen, randverlichting et cetera kun je allemaal eenvoudig aanpassen aan je voorkeuren. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de vorm en het formaat van pictogrammen en het creëren van een slimme zijbalk om apps snel te kunnen starten.

BIJZONDER

En dan komen we tenslotte nog even terug op de bijzondere extra’s waarmee we deze review begonnen. Allereerst de op dit toestel standaard aanwezige O Relax-app. Die is heerlijk voor als je even helemaal mentaal tot rust wilt komen. Voorzien van dromerige relax- geluiden, dito spelletjes, ademhalingsoefeningen en geluiden van steden in verre landen, om in gedachten even te kunnen ontsnappen aan de wereld om je heen.

En last but not least, de unieke manier waarop deze OPPO Find X3 Pro 5G je attendeert op oproepen en berichten: de bel-en meldingstonen op dit toestel zijn namelijk ontworpen door niemand minder dan de Duitse filmcomponist Hans Zimmer. Verwacht nu niet direct dat je de soundtrack van Gladiator of Interstellar te horen krijgt bij iedere oproep, maar de beltonen zijn origineel en onmiskenbaar anders dan anders. En daarmee perfect passend bij deze bijzondere smartphone.

Met de microscooplens inzoomen op een willekeurig stukje tekst....
Met de microscooplens inzoomen op een willekeurig stukje tekst....
...zorgt dat je details kunt zien die anders onzichtbaar blijven
...zorgt dat je details kunt zien die anders onzichtbaar blijven
Een topscherm met 1 miljard kleuren en 120 Hz refresh rate.
Een topscherm met 1 miljard kleuren en 120 Hz refresh rate.
De snelle camera vangt de snelste actie tot in de kleinste details
De snelle camera vangt de snelste actie tot in de kleinste details
Met de ultragroothoeklens kijk je pas echt breed
Met de ultragroothoeklens kijk je pas echt breed
Een elegant vormgegeven toestel, waarvoor niemand minder dan filmcomponist Hans Zimmer de beltonen componeerde
Een elegant vormgegeven toestel, waarvoor niemand minder dan filmcomponist Hans Zimmer de beltonen componeerde

OPPO Find X3 Pro 5G met 12GB RAM + 256 GB ROM, in de kleuren Gloss Black en Blue, is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1.149 euro. Maar let op: tot 18 april geldt een speciaal launch offer! Je krijgt dan een OPPO Watch 46mm t.w.v. €329, OPPO AirVOOC 45W Wireless Charger t.w.v. €79 en Kevlar beschermhoes t.w.v. €49 cadeau bij aankoop van de OPPO Find X3 Pro 5G. Check voor meer specs: www.oppo.com

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD