fbpx
Home / Horloges  / AIRAIN TYPE 20 RE-EDITION

AIRAIN TYPE 20 RE-EDITION

Waarschijnlijk heb je nooit van dit Franse merk gehoord. Niet zo vreemd, want het klassieke Airain Watches is pas onlangs uit haar diepe slaap gewekt door Tom van Wijlick, dezelfde Nederlander die ook voortvarend het merk Lebois & Co. nieuw leven in blies. De eerste horloges die Airain 2.0 de wereld in stuurt zijn zeer veelbelovend. Dat zijn namelijk heruitgaves van het illustere Type 20 horloge , een 50-er jaren vintage model in militaire stijl.

NIEUW OUDJE

Hij komt in twee smaken: met een zwarte wijzerplaat en, als gelimiteerde uitgave, met een smaakvolle chocoladebruine wijzerplaat. De wijzerplaat wordt beschermd door een koepelvormig Hesalite-kristal en heeft de originele Arabische cijfers, met twee registers op 3 en 9 uur die tot 30 minuten kunnen tellen. De met de hand aangebrachte Super-LumiNova-kleur is zorgvuldig gekozen om te herinneren aan het lichtgevende materiaal van het originele Type 20.

Hoewel de roestvrijstalen kast met 39,5 mm net iets groter is dan het origineel (38 mm), heeft hij onmiskenbaar de allure van zijn voorvader. Om de wijzerplaat heen vind je een lunette met count-down functie. De Type 20 Re-Edition wordt aangedreven door Airain’s kaliber AM1 met een gangreserve van 55 uur, ontwikkeld door Manufacture La Joux-Perret S.A. uit La Chaux-de-Fonds in Zwitserland. Dit uurwerk is een handmatig opwindbare chronograaf met column wheel en een heuse flyback-functie.

De speciale pre-orderprijs voor beide horloges bedraagt € 2540 en € 2600 (voor de Brown Limited Edition) www.airain.com

uurwerk

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD