fbpx
Home / Horloges  / WEERBAAR TYPE

WEERBAAR TYPE

In de categorie van onverwoestbare degelijkheid scoort deze speciale uitgave van het Duitse Sinn hoge ogen. De U1 DS is een duikhorloge dat geverifieerd en gecertificeerd is tot een duikdiepte van maar liefst 1.000 meter.

ZOUTWATERBESTENDIG

Dat zal je nooit proefondervindelijk hoeven vast te stellen, maar het is een geruststellende gedachte wanneer je het horloge omhoudt tijdens het snorkelen. Iets waar je wél direct profijt van hebt is het metaal dat is gebruikt om dit horloge te bouwen: dat is namelijk een speciale staalsoort ontwikkeld door Thyssen-Krupp voor de buitenste omhulsels van de allernieuwste niet-nucleaire onderzeeërs, de 212 klasse, van de Duitse marine. Dit is uitzonderlijk sterk en heeft superieure anti-magnetische eigenschappen. De mechanische sterkte ervan is meer dan 1,55 maal die van het gebruikelijke AISI 316L staal voor horlogekasten. Een ander voordeel is de unieke zoutwaterbestendigheid. Normaal moet een horlogekast na contact met zout water in zoet water worden gespoeld, omdat er anders corrosie kan optreden. Onderzeebootstaal is volledig bestand tegen langdurig contact met zout water. Bovenop deze voordelen plaatst Sinn er nog een: het oppervlak van de kast, kroon en -indien van toepassing- band zijn gehard met TEGIMENT Technology. Deze methode is niet gebaseerd op het aanbrengen van een coating, maar is een speciaal proces waarbij op het oppervlak van het materiaal zelf een beschermende laag (tegimentum in het Latijn) ontstaat, die een aanzienlijk betere bescherming biedt tegen krassen dan het basismateriaal doet. Reken dus op een krasvrij horloge voor vele jaren…. behalve waar het de wijzerplaat betreft. Die is bij deze speciale editie juist handmatig subtiel bekrast voor een decoratief effect, dat bovendien ieder horloge uniek maakt. Het horloge is voorzien van een degelijk automatische Sellita SW 200-1 uurwerk. De oplage bedraagt 500 stuks. Kost vanaf € 2200. www.sinn.de

xU1-DS_R.jpg.pagespeed.ic.-ydr_5z4so

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD