fbpx
Home / Horloges  / RETURN

RETURN

Hij was bijna vergeten. Maar nu is hij terug. De keramische Fliegerchronograaf (ref. 3705) uit 1994 krijgt een nieuw leven onder de naam Pilot’s Watch Chronograph Edition Tribute to 3705. Gedurende zijn 152-jarige geschiedenis heeft IWC een aantal instant iconen gecreëerd, zoals de Big Pilot en de Portugieser Chronograph. Maar het merk heeft ook horloges uitgebracht die eerst in de vergetelheid raakten voordat ze alsnog populair werden.

CERATANIUM

Een van die modellen is deze Fliegerchronograph Keramik, het eerste pilotenhorloge van IWC met een kast van zwart zirkoniumoxide keramiek. Ondanks het gebruik van dit innovatieve materiaal en het puristische ontwerp boekte het weinig succes en werd de productie een paar jaar later, bij ongeveer duizend stuks, stopgezet. Dankzij die schaarsheid werd het horloge uiteindelijk toch populair onder verzamelaars. Tijd voor een stukje herwaardering daarom, in de vorm van deze heruitgave. Niet in keramiek, maar met een behuizing van Ceratanium. Opnieuw een baanbrekend nieuw materiaal dat door IWC is ontwikkeld. Inwendig het in-house kaliber 69380 en gehangen aan een zwarte kalfsleren band. Oplage 1.000 stuks, exclusief via IWC.com. Kost € 13.000.

67

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD