fbpx
Home / Books  / BIG GREEN…BOOK

BIG GREEN…BOOK

We kennen de uitdrukking allemaal: Modus Operandi. Hij is afkomstig uit het Latijn en betekent zoveel als ‘manier van werken’. Het is een term die nogal eens voorbij komt in misdaadseries, vooral die waarbij het gaat over het opsporen van seriemoordenaars. Maar Big Green Egg plakt hem op een veel prettiger discipline: koken, bakken en grillen.

MODUS OPERANDI

En meer specifiek: als titel op één van de allermooiste receptenboeken die de afgelopen maanden het levenslicht zag. Dat zeggen wij niet alleen, dat zeggen ook instanties die daar -nog meer- verstand van hebben: Modus Operandi heeft inmiddels al drie prijzen gewonnen bij de Gourmand 2020 World Cookbook Awards voor de categorieën Beste fotografie, Innovatie én Best of the Best. Daarmee is het boek ook automatisch geselecteerd voor de Internationale Awards, die in juli van dit jaar in Parijs worden uitgereikt.

Wat dit Modus Operandi zo speciaal maakt? Allereerst zijn indrukwekkende omvang. Ruim 900 pagina’s en bijna vijf kilogram zwaar. Met meer dan 300 recepten en prachtige begeleidende fotografie voor vlees, wild, gevogelte, vis, schaal- en schelpdieren, groenten, fruit, desserts, patisserie en brood en deegwaren. Wessel Buddingh, CEO en eigenaar van Big Green Egg Europe: “Dit is meer dan een receptenboek. Het is een handleiding, een bron van inspiratie, een ontdekkingstocht met alle denkbare gerechten en ingrediënten, alle kooktechnieken en technische tips en tricks om het absolute maximum uit je Big Green Egg te halen…” Het was een lang gekoesterde wens van Buddingh om een dergelijk boek te realiseren en met de komst van Executive Chef Michèl Lambermon bij Big Green Egg Europe kon hij eindelijk in vervulling gaan. Twee jaar lang werd keihard gewerkt aan het ontwikkelen van alle recepten, het koken en fotograferen van alle gerechten. Met een oogverblindend resultaat dat je pagina na pagina doet watertanden.

BIG GREEN EGG

Een absolute must-have voor alle Big Green Egg liefhebbers. En dat geldt omgekeerd natuurlijk ook: een Big Green Egg is een absolute must-have voor alle Modus Operandi lovers

Modus Operandi | Hardcover, genaaid gebonden | 904 pagina’s | 24 x 28 cm | ISBN: 978-94-91525-95-7 | Wordt geleverd in een stevige cassette, inclusief 192 pagina’s tellend werkboek voor persoonlijke aantekeningen | € 195 | fanshop.biggreenegg.eu

big-green-egg-big-green-egg-half-baking-stone-larg

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD