fbpx
Home / Horloges  / THESE ARE AMAZING TIMES – PART 1

THESE ARE AMAZING TIMES – PART 1

Sommige kun je zo bij de juwelier gaan aanschaffen, anderen zal je nooit in het wild tegenkomen. Maar stuk voor stuk zijn ze razend interessant, zoals de nieuwe A. Lange & Söhne 1 

ASYMMETRISCH

Een Lange 1 uitgerust met Eeuwigdurende Kalender bestaat al sinds 2012. Maar die had ook nog een Tourbillon aan boord. In deze nieuwe Lange 1 Perpetual Calendar functioneert hij als op zich staande complicatie. En dus moest er een onderscheidend gezicht worden ontworpen, dat het typerende asymmetrische DNA van de Lange 1 collectie eer aan doet.

De oplossing werd gevonden in details, zoals ‘op 7 uur’. Hier vind je de combinatie van een maanfaseweergave met een dag/nachtindicator bestaat uit twee lagen. Allereerst een massief gouden hemelschijf, deels licht-, deels donkerblauw. Deze maakt elke 24 uur een volledige omwenteling om zijn eigen as. Tegen deze wisselende achtergrond voert de maan -in wit of rosé goud- zijn baan uit in 29 dagen, 12 uren, 44 minuten en drie seconden. Dat is zó exact, dat het 122,6 jaar duurt voordat een correctie met één dag nodig is. Om het verschil tussen dag en nacht te duiden verschijnt de maan overdag tegen een monochroom lichtblauwe achtergrond en ‘s nachts op een donkerblauwe sterrenhemel. Andere opvallende details in dit fraaie design: de grote datum, een retrograde weekdag indicator en een ring met de maand rond de omtrek van de wijzerplaat. Inwendig tikt een automatisch uurwerk met een opwindrotor in goud en platina, een gangreserve van 50 uur en een frequentie van 21.600 semi-oscillaties per uur.  Kost € 110.900 Check www.alange-soehne.com en www.schaapcitroen.nl

lange-1-perpetual-calender-pink-gold

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD