fbpx
Home / Horloges  / THESE ARE AMAZING TIMES – PART 2

THESE ARE AMAZING TIMES – PART 2

Horloges waarvan de verkoop bijdraagt aan natuurbehoud is veelal een ver van mijn bed show; het betreft conserveringsprojecten aan de andere kant van de wereld. Zo niet bij deze Dat Watt Limited Edition van Oris. 

WADDENTIJD

Die heeft als missie te helpen bij het behoud van onze eigen – oké, Duitsland en Denemarken delen mee- Waddenzee, s werelds grootste getijde systeem en officieel UNESCO Werelderfgoed.

De Dat Watt – deze prachtige naam is vernoemd naar lokaal dialect voor de Waddenzee – is gebaseerd op het Oris Aquis duikershorloge. Zijn wijzerplaat toont de maancyclus en het getijdenverschil op het noordelijk halfrond via de door Oris ontwikkelde Pointer Moon functie, gemaakt voor professionele duikers. Deze werkt met een centrale witte wijzer die, eenmaal uitgelijnd met de juiste dag in de 29,5-daagse maancyclus, het corresponderende getijde toont via de witte omlijning op de wijzerplaat. Dezelfde wijzer geeft het wassende en afnemende van de maan aan. De oplage van Dat Watt bedraagt 2.009 stuks, overeenkomend met het jaar dat de Waddenzee zijn UNESCO-status kreeg. Kost € 2350 Check www.oris.ch

dat-watt-limited-edition-12

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD