fbpx
Home / Horloges  / THESE ARE AMAZING TIMES – PART 4

THESE ARE AMAZING TIMES – PART 4

Het Duitse merk Sinn Spezialuhren is altijd trouw gebleven aan zijn roots. Sinds de vroege jaren zestig van de vorige eeuw maakt het naam met pilotenhorloges en cockpit klokken. Zo ontwierp het de Nabo 17 ZM, een cockpit klok met een centrale minutenteller die oorspronkelijk werd ontworpen voor de Duitse Luftwaffe’s Tornado programma in de late jaren zeventig en vandaag de dag nog steeds door het leger wordt gebruikt in dit type gevechtsvliegtuigen.

PILOTENKLOK

. Daarnaast deed deze klok dienst in de F-104 Starfighter, de Breguet Atlantic -een lange-afstand maritiem patrouillevliegtuig- en in militaire helikopters zoals de Bölkow Bo 105. Een speciaal kenmerk van de Nabo 17 ZM klok was de start- en resetknoppen aan de onderkant van de kast, evenals de gemakkelijk af te lezen oranje wijzers van de van de centrale chronograaf voor seconden en minuten. Het ontwerp van deze Nabo 17 ZM vormde de inspiratie voor dit horloge, model 717. Voorzien van een centrale stopwatch display voor seconden en minuten in de vorm van grote oranje wijzers, en aangedreven door het betrouwbare SINN chronograaf uurwerk SZ01. De kast

is uitgerust met een inwendige pilotenring, die soepel kan worden bediend vanaf de buitenrand van het horloge. Net als zijn inspiratiebron onderscheidt de wijzerplaat zich

door zijn uitstekende leesbaarheid -zelfs onder ongunstige lichtomstandigheden- dankzij het saffierglas met anti reflecterende coating aan beide zijden. Kost € 4650 www.sinn.de

Linke Seitenansicht Modell 717

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD