fbpx
Home / Horloges  / THESE ARE AMAZING TIMES – PART 5

THESE ARE AMAZING TIMES – PART 5

Het eerste wat opvalt aan dit elegante horloge is de wijzerplaat. Deze vangt op bijzondere wijze de sfeer van de witte berkenbossen die zo karakteristiek zijn voor regio waar Studio Shizukuishi, de plek waar alle mechanische horloges van Grand Seiko worden vervaardigd, is gevestigd. Zowel in de zomer als in de winter vormen de lange, slanke stammen en de witte schors van de berkenbomen hier namelijk een glinsterend vergezicht, dat tegelijkertijd mooi en mysterieus is.

HERITAGE COLLECTION

En wie goed naar de wijzerplaat kijkt, ervaart precies hetzelfde gevoel als de bezoeker van deze bossen. Met zijn ingewikkelde textuur, fijne details en subtiliteit is deze nieuwe Series 9 White Birch uit de Heritage Collection daardoor als een venster dat zich opent naar de Japans natuur en het buitengewone vakmanschap van Grand Seiko. De prominente wijzers en gegroefde markers zorgen voor een perfecte leesbaarheid, terwijl de Zaratsu-gepolijste, vervormingsvrije spiegelafwerking en delicate haarlijnafwerking elkaar afwisselen om de kast een rustige en harmonieuze uitstraling te geven. Binnenin tikt het revolutionaire Hi-Beat 36000 Caliber 9SA5, dat dankzij verbeterde energie-efficiëntie een prettige gangreserve van 80 uur biedt. Dit uurwerk, dat voor het eerst werd gepresenteerd in 2020, bevat drie belangrijke ontwikkelingen: het geheel nieuwe Dual Impulse Escapement, de Grand Seiko free-sprung balans en de horizontale tandwieltrein. En terwijl het geavanceerde functionaliteit en superieure precisie biedt, is het kaliber mooi plat gebleven, hetgeen ten goede komt aan het slanke profiel van het horloge. Kost € 9500 www.grand-seiko.com

img08

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD