fbpx
Home / Food & Drinks  / SMAKELIJKE VADERDAG

SMAKELIJKE VADERDAG

Maak je vader blij met een super premium GIN of een verrassende HARD SELTZER…

 

Tracteer hem bijvoorbeeld eens op een treetje Lot 42, de premium hard seltzer met een uniek verhaal, ontstaan in tijden van corona en met een focus op escapism, reconnecting en refreshing. Geen idee wat je je daarbij moet voorstellen? Check dan eerst deze video eens:

FRIS ALTERNATIEF

En mocht je dan nog steeds geen idee hebben wat überhaupt een hard seltzer is: dat is een licht alcoholisch drankje gebaseerd op bruisend mineraalwater, een scheutje neutrale alcohol en wat aroma’s. Het werd enige jaren geleden in de VS geïntroduceerd als laag calorisch alternatief voor zoete cocktails, wijn en bier en wordt ook hier steeds populairder. Wij hebben inmiddels de proef op de som genomen en waren positief verrast. Een lekker fris alternatief, dat zonder toevoeging prima wegdrinkt, maar zich ook nog eens fijn laat mixen tot een mooie cocktail. Hier kun je trouwens tegen een goeie korting je slag slaan: check de store.

IETS STERKERS?

The London No1 is een unieke gin, in kleine aantallen gedestilleerd in het bruisende hart van Londen. Hij wordt gerekend tot een selecte groepje super Premium Gins. Dit komt door de kwaliteit van de ingrediënten, de manier van destilleren, de kleur en last but not least het design van de fles. Deze gin krijgt zijn unieke smaak door de kwaliteit van de ingrediënten die in het proces worden gebruikt, maar ook door het destilleren in Pot Stills, traditioneel gemaakt van koper. De kruidige aroma’s vormen naast de jeneverbes een fluwelen smaak in de mond. De gin wordt vervolgens gebotteld in een fraaie ronde fles. Puur een traktatie, maar minstens zo lekker in een cocktail. Bijvoorbeeld deze klassieker:

The London No.1 Gin & Tonic.

  • 5 cl The London No1
  • 20 cl tonic water
  • Limoenschil
  • Jeneverbessen
  1. Vul een ballonglas met ijs, de omvang van zo’n glas haalt namelijk alle nuances van de gin naar boven.
  2. Voeg de limoenschil toe om de smaak van de gin een boost te geven.
  3. Wals het ijs voorzichtig door het glas om dit te koelen.
  4. Voeg beetje bij beetje The London No.1 toe tot de blauwe kleur goed door het glas verdeeld is (ongeveer 5 cl)
  5. Voeg 4 delen tonic op 1 deel gin toe. Doe dit voorzichtig en langzaam zodat de bubbels in de tonic sterk blijven.
  6. Voeg ter garnering nog wat limoenschil en jeneverbessen toe.

The London No.1 gin is online verkrijgbaar bij de Winelist voor €37,50.

ginbottle
LOT3

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD