fbpx
Home / People  / DE WORSTELING VAN ANTHONY HOPKINS

DE WORSTELING VAN ANTHONY HOPKINS

Toen hij vier decennia geleden in Amerika aankwam, was hij een rusteloze jongeman met een minderwaardigheidscomplex, die het gevoel had nergens bij te horen. Nu is hij een van de meest gerespecteerde en gevierde acteurs in Hollywood en kreeg hij onlangs zijn tweede Oscar voor Beste Acteur, voor zijn nieuwste film, The Father.

FLORIAN ZELLER

Die film volgt de aftakeling van een vader naar dementie, terwijl zijn dochter, die met een stoïcijnse houding wordt gespeeld door Olivia Colman, over hem piekert en zich zorgen maakt. Het script van Christopher Hampton is gebaseerd op het bekroonde toneelstuk van de Franse schrijver Florian Zeller, die hiermee zijn regiedebuut maakt. Vanaf het begin zet  The Father zijn publiek op het verkeerde been door op subtiele wijze alles te ondermijnen wat we denken te weten.

STERFELIJKHEID

Hopkins is betoverend in de rol -je twijfelt er geen moment aan dat al zijn gevoelens echt zijn- maar hij zegt dat het voor hem een vrij makkelijke rol was om te spelen. “Het was niet moeilijk om oud te acteren, want ik ben oud,” zegt hij. “Er is een trucje voor, weet je. Als je op de set aankomt, moet je volledig vertrouwen in jezelf hebben. In mijn kleine koninkrijkje moet ik koning zijn.” Hij geeft toe dat hij de meeste rollen achter zich laat als het filmen voorbij is, maar dat deze rol hem is bijgebleven. “Het heeft me bewuster gemaakt van sterfelijkheid en de kwetsbaarheid van het leven. En het heeft ervoor gezorgd dat ik mensen minder beoordeel. We zijn allemaal kwetsbaar, we zijn allemaal gebroken. We kunnen met de vinger wijzen en andere mensen veroordelen. Dat is zo makkelijk, omdat de wereld een gekkenhuis is. Maar ik probeer mijn mond te houden en zo goed mogelijk van het leven te genieten…”

Lees het complete exclusieve interview met Sir Anthony Hopkins in GW # 77!

AH1
AH2

BEKIJK DE TRAILER

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD