fbpx
Home / Food & Drinks  / BETER JAPANS

BETER JAPANS

Japanse all-u-can-eat restaurants zijn er veel en meestal kun je er prima eten. Maar Tatsu legt de lat hoger. Prima is niet goed genoeg, het moet perfect zijn. En na een avondje test-eten kunnen we een ding vaststellen: dat is het… op één klein puntje na.

UPGRADE

TATSU is Japans voor draak, maar heeft vooral een symbolische betekenis, iets dat te maken heeft met opstaan en sterker worden. Dat was dan ook precies wat de eigenaren voor ogen hadden toen zij besloten de voormalige restaurants Sumo Haarlem 1 en 2 te sluiten en te heropenen als TATSU: eenzelfde concept, maar dan voorzien van een flinke upgrade. Dus alles beter, lekkerder, mooier en meer ruimte voor aandacht; voor de kwaliteit, service, foodstyling, het interieur en de gast.  “Sumo is al vanaf 2010 een begrip in Haarlem. Samen hadden wij de ambitie om het ‘all you can eat’ concept van Sumo Haarlem 1 en 2 naar een hoger niveau te tillen met behulp van een eigentijds en sfeervol designinterieur, exclusievere gerechten op de kaart en mooi opgemaakte borden. Dit alles bij elkaar zorgt voor de optimale beleving die wij onze gasten graag willen bieden” vertelt mede-eigenaar Ming Hua Huang.

MENU

Dat resulteerde natuurlijk in een nieuwe kaart. Sushi succesformules – zoals de nigiri’s en maki’s – maken uiteraard hun rentree en ook alle andere Aziatische klassiekers van ‘Gyoza’ tot de ‘Veggie Udonsoup’ en de ‘Sesame balls’ zijn op de kaart terug te vinden. Maar daarnaast staat een aantal gerechten te springen om tot nieuwe favoriet bestempeld te worden. Wat te denken van een panna cotta bereid met matcha en de ‘Alaska roll’, een maki gevuld met gefrituurde garnaal, krab, zeewiersalade en Japanse mayonaise. Ook nieuw is het ‘Deluxe menu’, een menu met gerechten die net wat exclusiever zijn zoals de ‘Truffle Salmon Lover’, ‘Supreme Spring Rolls’ en ‘Oshizushi’. Omdat al deze Japanse gerechten perfect samengaan met een goede cocktail, is er ook voorzien in een cocktailstation, waar de bartender live je cocktail staat te shaken. Daarbij kun je kiezen uit ruim 15 cocktails en G&T’s. Een unieke service voor een Japanse all you can eat restaurant.

CONCLUSIE

Na een avond genieten in dit bijzondere restaurant kunnen we het van harte aanbevelen. Het eten is lekkerder en beter verzorgd dan we ooit eerder meemaakten bij een dergelijk restaurant, de cocktails zijn heerlijk en de gastvrijheid hartverwarmend. Nog verbeterpunten te vinden? Jawel: de espresso. Die mag van ons, ook in een Japans restaurant, best volbloed Italiaans zijn, dus lekker sterk en met een mooi crema laagje. Daar moeten ze nog even op oefenen…

PRAKTISCH

Beide TATSU’s zijn zeven dagen in week open en – voorlopig in verband met de coronamaatregelen – geopend van 12.00 t/m 22.00/22.30. TATSU werkt met shifts van twee uur waarvan de eerste start om 12.00 uur. De prijzen voor lunch bedragen € 21,50 voor volwassenen en € 13,50 voor kinderen. In de avond genieten kids al voor € 15,95 van de all you can eat ervaring en bedragen de kosten voor volwassenen € 29,50 op maandag t/m woensdag en € 31,50 van donderdag t/m zondag. tatsu.nl

foto 3
foto 1

TATSU HAARLEM

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD