fbpx
Home / Horloges  / THESE ARE AMAZING TIMES – PART 6

THESE ARE AMAZING TIMES – PART 6

JAEGER LECOULTRE HYBRIS MECHANICA

Als er één horloge is met een eigen gezicht, dan is het de Reverso van Jaeger-LeCoultre wel. Altijd herkenbaar door zijn karakteristieke omklapkast, ooit bedacht om het horloge te beschermen tegen de ontberingen tijdens ruw potje polo.

11 COMPLICATIES

Dat eigen gezicht is nu verviervoudigd in deze meest gecompliceerde Revers ooit, de Hybris Mechanica Calibre 185 Quadriptyque, het resultaat van meer dan zes jaar ontwikkeling. Maar dan heb je ook wat, namelijk ’s werelds eerste horloge met maar liefst vier separate en functionerende wijzerplaten, met in totaal niet minder dan 11 complicaties. Wijzerplaat 1: uren, minuten,  tourbillon (die de seconden aangeeft), eeuwigdurende kalender, grote datum, dag, maand, schrikkeljaar, nacht & dag indicatie.

CALIBRE 185

Wijzerplaat 2: springende digitale uren, minuten, minuten repetitie. Wijzerplaat 3: maanfase noordelijk halfrond, draconische maancyclus (hoogte van de maan), anomalistische maancyclus (apogeum en perigeum), maand, jaar. Wijzerplaat 4: maanfase zuidelijk halfrond. Dit alles wordt aangedreven door een enkel uurwerkje, Jaeger-LeCoultre Calibre 185, dat je handmatig moet opwinden en beschikt over 50 uur gangreserve. Er is één maar: zorg ervoor dat rond  middernacht de kast van het horloge gesloten is. Dat is namelijk het moment dat ingenieuze mechanica zorgt voor de aansturing van wijzerplaat 3 en 4, zodat jij morgen weer foutloos de komende supermanen en eclipsen kunt voorspellen. Sterker nog, zolang hij rustig doortikt en de mechanica ongestoord zijn werk kan doen vereist de maanfaseweergave van deze Quadriptyque pas een correctie na 1111 jaar. Slechts 10 horloges zullen worden gebouwd. www.jaeger-lecoultre.com

reverso-hybris-mechanica-calibre-185sketch

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD